» » Paprika pekoča – mleta
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Paprika pekoča – mleta

3,60 

Plodove pekoče paprike oberejo in jih na soncu sušijo tri do štiri tedne. Ko so suhe, jih skupaj s semeni zmeljejo v prah. Ravni okusa paprike v prahu so odvisne ravno od tega ali so semena in rebrca zmleta skupaj ali pa so semena pred mletjem odstranjena. Okus pekoče paprike v prahu je tako precej pikanten. Uporabljamo jo lahko povsod, kjer želimo jedem dodati ostrino. Dodajamo jo lahko enolončnicam, pečenemu krompirčku, mesnim kroglicam, golažu … Okus se dobro dopolnjuje s česnom, ingverjem, kurkumo, origanom, timijanom, peteršiljem, pimentom, rožmarinom in žafranom.

Deli s prijatelji

Opis

Pekoča paprika izvira iz Južne Amerike. Danes jo v glavnem gojijo na Madžarskem, v Romuniji, Bolgariji in v Srednji Ameriki. Ko so plodovi zreli, jih oberejo in nekaj tednov sušijo na soncu. Ko so suhi, jih skupaj s semeni zmeljejo v prah. Od tega, ali so rebrca zmleta skupaj s semeni ali pa brez njih, je odvisna intenzivnost paprike. Rožnato rdeča paprika ima, zato precej pekoč okus, ki se poda k marsikateri jedi. Znano je tudi praktično pravilo, ki pravi, da bolj, kot ima paprika intenzivno barvo, milejši je njen okus. Dodajamo jo lahko v enolončnice, golaže, paradižnikovo juho, pikantne omake, v tradicionalne madžarske jedi in mesne kroglice. Dodajamo jo lahko tudi zelenjavnim prikuham in kislemu zelju. Da se okus paprike še bolj razvije, jo lahko popražimo na maščobi, kjer pražimo meso in/ali zelenjavo. Pri tem moramo paziti, da je ne zažgemo, saj njen okus drugače postane grenak. Če jo zmešamo skupaj s soljo, dobimo izvrstno mešanico, ki jo posujemo po pečenem krompirčku. Okus se dobro dopolnjuje s česnom, ingverjem, kurkumo, origanom, timijanom, peteršiljem, pimentom, rožmarinom in žafranom.

Ta začimbna je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

Paprika je primerna za: enolončnice, golaž, paradižnikovo juho, pikantne omake, mesne kroglice, zelenjavne prikuhe, kislo zelje

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Paprika poreklo: Madžarska

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Paprika pekoča – mleta”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja