» » Mehiški origano

Mehiški origano

3,40 

Mehiški origano je drugačen origano, kot smo ga vajeni pri nas. Rastlina je pravzaprav sorodnejša pravi citronki kot pa origanu. Ima podobno, a bolj izrazito aromo. Zelo se poda k mesu ali ribam na žaru, juham, enolončnicam, salsam ter ostalim omakam s paradižnikovo osnovo. Okus se dobro prepleta s čiliji, kumino in papriko.

Opis

Mehiški origano je ime origano dobil iz grškega izraza oros ganos, kar pomeni gorsko veselje. Ime torej priča o divji različici origana, ki jo pri nas poznamo pod imenom dobra misel. Origano se najpogosteje uporablja v sredozemski kuhinji, mehiški origano pa – kot lahko sklepamo že iz imena – v Mehiki. Ima bolj limonast okus kot klasični origano. Poda se k mesu ali ribam na žaru, juham, enolončnicam in zelenjavi. Iz njega pripravljajo tudi salse ter ostale številne omake, ki imajo paradižnikovo osnovo. Začimbe, s katerimi se zelo dobro ujema so čiliji, paprika in kumina.

Mehiški origano je primeren za: mehiško kuhinjo, meso / ribe na žaru, juhe, enolončnice, zelenjavo, salsa ter ostale omake s paradižnikovo osnovo

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mehiški origano poreklo: Mehika

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 18g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Mehiški origano”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja