» » Limonina lupina – narezana
Razprodano

Limonina lupina – narezana

Že od: 4,10  Že od: 0,82 

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C-vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solat … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

Opis

Limonina lupina se pridobiva iz limon, ki rastejo na zimzelenem drevesu, ki mu pravimo limonovec. Limonovec obrodi ovalno rumene sadeže kislega okusa – limone. K nam je prišel iz Sredozemlja in Azije. Pri kuhanju lahko uporabimo sok limone, pa tudi njeno lupinico. Le-ta vsebuje eterična olja, ki so prijetnega vonja. Limonino lupino največkrat uporabljamo pri peki raznovrstnih sladic, lahko pa jo uporabimo tudi za začinjanje mesa, rib, omak, marinad, zelenjave in solat. Jedi jo lahko dodamo med kuhanjem, saj se med toplotno obdelavo limonina lupina topi in tako doda skoraj cvetlično noto.

Limonina lupina je primerna za: mesne jedi, ribje jedi, omake, marinade, punče, zelenjavo, solate, testenine, peciva, sladice

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Limonina lupina poreklo: Pragvaj

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g, Refil – 150g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Limonina lupina – narezana”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja