» » Kumin – mleti

Kumin – mleti

2,50 

Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

S svojim hkrati nežnim in prodornim okusom v vsaki jedi pusti svoj pečat

Šifra: 365 Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

Kumin je znan po svoji čudoviti topli zemeljski aromi. Brez njega ne gre v mehiški, indijski kulinariki, pa tudi drugod … S svojim hkrati nežnim in prodornim okusom v vsaki jedi pusti svoj pečat.

Pozor: ko govorimo o kumini in kuminu, ne govorimo o isti rastlini. Kumin je sicer botanično v sorodu s kumino, podobna sta si tudi po zunanjosti, a sta njuna značaja povsem različna.

Kumin se zelo dobro ujame s cimetom, črno kumino, gorčičnimi semeni, janežem, ingverjem, česnom. Je pomembna sestavina v curryih, riževih jedeh ter mnogih vegetarijanskih jedeh. Kumin se dodaja tudi v BBQ omake, uporablja se kot začimba za začinjanje mesa, “pickling foods” Dobro se ujame tudi z lečo, črnim fižolom.

Iz kumina lahko naredimo tudi čaj, ki se ga pije pred spanjem. ½ čajne žličke mlete kumine zmešamo s skodelico vrele vode, premešamo in pustimo stati 5 minut.

Kumin – mleti je primeren za: Curry-e, indijsko kuhinjo, mehiško kuhinjo, meso, riž, BBQ omake, pickling foods

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Kumin poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Vrečka – 60g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Kumin – mleti”