» » Koriander listi – drobljeni
Razprodano

Koriander listi – drobljeni

Že od: 3,00  Že od: 0,60 

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga uporabljajo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Korander listi imajo topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro prepleta s številnimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

Opis

Čeprav je koriander na videz peteršilju podobna enoletna rastlina, se po okusu zelo močno razlikujeta. Njegovo aromo je težko opisati, saj je njegov končni okus odvisen predvsem od načina priprave. Koriander listi se lahko uporabijo z vsemi vrstami mesa (svinjina, perutnina …). Zelo dobro se ujame s sadjem (npr. jabolka, agrumi) in zelenjavo. Njegov okus se ujema z večino začimb, zato ga po navadi vsebujejo številne začimbne mešanice, kot so na primer mešanice s čiliji, indijske curry mešanice, dukka, harissa … Koriander listi se uporabljajo tudi pri peki slaščic, saj se okusno prepleta predvsem s cimetom, kardamom, ingverjem.
O njegovi moči v povezavi z izločanjem težkih kovin iz telesa je govoril že Paracelsus, poleg tega pa naj bi tudi spodbujal tek, pospeševal prebavo, sproščal krče in blažil glavobole.

Koriander listi so primerni za: meso, ribe, sadje (agrumi, jabolka), zelenjavo, slaščice, krompir, gobe

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Koriander listi poreklo: Indija

 

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 12g, Refil – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Koriander listi – drobljeni”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja