» » Komarček v prahu

Komarček v prahu

2,10 3,10 

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

Šifra: 75 Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Posušena semena komarčka so na videz podobna semenom kumine, le da so za razliko od njih malo bolj zelena. Aroma je topla, sladka ter podobna okusu janeža. Obstajata dva načina, kako iz semen pridobiti največ okusa – semena komarčka lahko stremo v terilniku ali pa jih nekaj minut pražimo na že prej ogreti ponvi in zmernem ognju, med tem pa jih mešamo s kuhalnico. Je tudi del začimbnih mešanic, na primer kitajske mešanice petih začimb in indijskega panch poran. Pri kuhanju lahko s to začimbo začinimo ribje, mesne in zelenjavne jedi, pa tudi kruh. Dodamo ga lahko v čaj, doma pripravljene sokove in smutije. Žvečimo lahko tudi cela semena, saj naj bi le-ta naredila naš zadah bolj svež. Komarček je močan antioksidant, saj ima dvakrat več C vitamina, poleg tega naj bi pospeševal tudi prebavo, preprečeval napihnjenost in blažil krče. Dobro se obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

Komarček v prahu je primeren za: ribje jedi, mesne jedi, zelenjavne jedi, kruh, začimbne mešanice (kitajska mešanica petih začimb, indijski panch poran), čaj, sokove, smutije, salse

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Komarček poreklo: Turčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 40g, Refil vrečka – 40g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Komarček v prahu”