» » Klinčki – celi

Klinčki – celi

3,50 

Klinčke pridobivamo iz zimzelenega drevesa, ki uspeva le v tropski obmorski klimi. Popki rastline izgledajo kot ročno kovani žebljički, zato jim pri nas pravimo tudi nageljnove žbice. Klinčki so zelo aromatični in pikantni, njihove lastnosti pa med kuhanjem postanejo še bolj izrazite. Dobro se poda k dušenemu govejemu, svinjskemu in ovčjemu mesu, piškotom, sadnim kolačem, omakam …

Opis

Klinčki so zelo aromatična začimba, ki jo pridobivamo iz zimzelenih dreves. Uspevajo samo v krajih, ki imajo tropsko obmorsko klimo. Pobirajo jih, ko so rožnate barve, med sušenjem pa se njihova barva spremeni v rjavo. Klinčki vsebujejo veliko olja, ki v naših ustih – če v usta položimo cel klinček – sprožijo številne učinke. V preteklosti, ko moderni anestetiki še niso bili v širši uprabi, so zobozdravniki pacientom z zoboboli pogosto predpisovali klinčke, ki naj bi jih razporedili okrog bolečega zoba. To naj bi ublažilo bolečino. Njihov pikanten, malo sladek in na čase grenak okus ne sme manjkati v prazničnem času – dodajamo ga v številne piškote, kolače, torte, kompote pa tudi v pijače, kot je na primer kuhano vino. Klinčki lahko izboljšajo okus tudi dušenemu govejemu, svinskemu in ovčjemu mesu, mletemu mesu, marinadam za divjačino, omakam, z njihovim okusom pa lahko popestrimo tudi okus kruha.

Klinčki so primerni za: sladice (piškoti, kolači, torte …), kompoti, pijače (kuhano vino …), dušeno goveje / svinsko / ovčje meso, mleto meso, marinade za divjačino, omake, kruh

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Klinčki poreklo: Madagaskar

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 35g, Refil vrečka – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Klinčki – celi”