» » Kardamom – oluščen

Kardamom – oluščen

5,60 7,80 

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Z oluščenim kardamomom si boste prihranili kar nekaj dela, saj je zunanji ovoj že odstranjen.

Opis

Rastlina ima suličaste liste in plodove, v katerih se skrivajo semena. Semena so nepravilne oblike, temno rjava, lepljiva ter bogata z eteričnimi olji. Kardamom se dobro poda tako sladkim kot tudi pikantnim jedem. Uporabljamo ga pri pripravi rdečega mesa, perutnine in ribjih jedi, mlečnega riža, v pikantnih kolačev, drobnega peciva, kruha, poda pa se tudi v sadne sladice in solate. Številni ga dodajajo k napitkom kot so kava, čaj in mleko. Arabci ga dodajajo v kavo, saj naj bi preprečeval njene negativne učinke. Poleg tega spodbuja tek in koncentracijo, s svojim diuretičnim delovanjem pa pospešuje tudi naravni sistem razstrupljanja. Kardamom je sestavni del mešanice garam masala. Ujema se tudi z drugimi začimbami na primer s cimetom, ingverjem, klinčki, kumino, koriandrovimi semeni, poprom …

Dobro se ujame tudi s hruškami, pomarančami, jabolki, ter z začimbami kot so cimet, ingver, klinčki, kumina, poper in čili.

Kardamom je primeren za: rdeče meso, perutnino, ribje jedi, mlečni riž, pikantne kolače, drobno pecivo, kruh, sadne sladice, solate, kavo, čaj, mleko

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Kardamom poreklo: Gvatemala

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g, Vrečka – 40g