» » Grško seno – semena

Grško seno – semena

2,20 2,90 

Grško seno ali sabljasti triplat je začimba, ki jo najpogosteje uporabljajo v indijski in egipčanski kuhinji ter v kuhinji srednjega vzhoda. Zmleta semena in listi zelo dobro popestrijo vegetarijanske jedi in marinade. Začimba ima nevsakdanji okus, s katerim lahko v kuhinji eksperimentiramo in dosežemo različne učinke.

Šifra: 76 Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Grško seno je začimba, ki je v medicini in kulinariki prisotna že tisočletja. Njegove številne zdravilne lastnosti je omenjal že Hipokrat. Majhna in trda semena so diamantne oblike in rumeno-rjave/gorčične barve.

Ker so precej grenkega okusa, jih je treba pred uporabo prepražiti ali pa zmleti, saj se na ta način grenkoba ublaži. Za praženje ponev segrejemo na srednjo temperaturo, vanjo vsujemo semena in jih nekaj minut pražimo. Nenehno mešamo. Za mletje je najboljl priročen mlinček za kavo ali pa terilnik.

V Indiji se semena uporabljajo za pripravke začimbnih mešanic – so ena temeljnih sestavin curry mešanice. Arabci si iz grškega sena pripravijo čaj (semena se prelijejo z vrelo vodo), uporabljajo pa ga tudi v slaščičarstvu. Zelo dobro se prilega k riževim jedem, pa tudi k testeninam.

Grško seno je primerno za: čaj, vegetarijanske jedi, marinade, indijsko kuhinjo, egipčansko kuhinjo, začimbne mešanice, sladice

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Grško seno poreklo: Egipt

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 90g, Refil vrečka – 100g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Grško seno – semena”