» » Cejlonski cimet – palčke
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Cejlonski cimet – palčke

Že od: 4,30 

Cejlonski cimet je najbolj cenjena vrsta cimeta, ki izvira iz Šri Lanke. Pridobivajo ga iz lubja nizkih zimzelenih dreves. Lubje posušijo, nato pa ga zvijejo v palčke. Gre za bolj redko, a zelo očarljivo začimbo z nežnim eksotično-sladkim okusom in prijetno aromo.

Naročila oddana do 12:00 (še 8 ur 59 minut) odpošljemo še isti dan.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob vikendih in praznikih.

Opis

Cimet je zagotovo ena izmed bolj znanih in uporabljenih začimb povsod po svetu. Mnogi ne vedo, da obstajata dve vrsti cimeta: cejlonski in cassia cimet. Prvi je pravi cimet, ki je bolj dragocen, drugi – cassia oziroma kitajski cimet – pa je le cenejši približek. Ločimo jih lahko glede na barvo: cassia je temnejše barve; glede na obliko palčk: cassia palčke so zvite iz bolj debelih plasti, poleg tega pa gre za obliko, ki nam je bolj znana; ter glede na okus: cassia cimet ima močnejšo aromo. cejlonski cimet pa ima bolj mil okus in prijetnejšo aromo. Ena glavnih razlik med tema dvema vrstama pa je prisotnost kumarina: prisotnost le-tega je v isti količini cassia cimeta skoraj desetkrat večja, kot pri cejlonskem cimetu.

Cimet lahko uporabimo na najrazličnejše načine. Čeprav ga v evropskem prostoru še vedno največkrat uporabljamo pri pripravi sladic in toplih napitkov, se tudi navade iz vzhodnega sveta počasi širijo k nam. Tam ga namreč velikokrat uporabljajo tudi pri pripravi glavnih jedi in prilog.

Začimbe, s katerimi se dobro dopolnjuje: ingver, kardamon, klinčki, muškatni cvet in muškatni orešček.

Cejlonski cimet – palčke so primerne za: mesne, zelenjavne jedi, sladice (kolači,piškoti, nadevi …), zavitke, jabolčne pite, slivove cmoke, marmelade, kompote, kuhano vino, kavo …

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Cejlonski cimet - palčke poreklo: Šri Lanka

Dodatne informacije

Pakiranje

40g, 100g, 200g, 500g, 1000g