
0
0,00 €Že od: 3,30 €
Brinove jagode so osvežujočega, blago pekočega okusa. Imajo rahel priokus bora in smole, le-ta pa se čuti tudi v njihovem grenko-sladkem vonju. Uporablja se za pripravo marinad in začinjanje različnih vrst mesa.
Navadni brin je bodeč zelen grm ali nizko drevo. Brinove jagode so v resnici mesnati storžki, ki imajo prijeten smolast, grenko-sladek vonj. Njihov okus je osvežujoč, rahlo pekoč in ima priokus po borih in smoli. V kulinariki se uporablja predvsem za začinjanje različnih vrst mesa – največkrat za divjačino, svinjino in pečenko. S strtimi jagodami začinjamo marinade, nadeve in omake za mastno meso. Uporablja se tudi za pripravo alkoholnih pijač (gin) ter drugih napitkov. Brinove jagode tik pred uporabo stremo v možnarju in jih zaradi močne arome previdno dodajamo k jedem.
Brin je bil sveta rastlina Ilirov, saj so verjeli, da odganja negativno energijo in uroke. Obstaja celo star slovenski pregovor, ki pravi, da v brinov grm nikoli ne udari strela.
Brinove jagode so primerne za: divjačino, svinjino, pečenke, marinade, omake za mastno meso, alkoholne pijače
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 40g, Refil – 150g |
---|
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Ocene
Zaenkrat še ni ocen.