» » Brinove jagode

Brinove jagode

2,05 4,15 

Brinove jagode so osvežujočega, blago pekočega okusa. Imajo rahel priokus bora in smole, le-ta pa se čuti tudi v njihovem grenko-sladkem vonju. Uporablja se za pripravo marinad in začinjanje različnih vrst mesa.

Opis

Navadni brin je bodeč zelen grm ali nizko drevo. Brinove jagode so v resnici mesnati storžki, ki imajo prijeten smolast, grenko-sladek vonj. Njihov okus je osvežujoč, rahlo pekoč in ima priokus po borih in smoli. V kulinariki se uporablja predvsem za začinjanje različnih vrst mesa – največkrat za divjačino, svinjino in pečenko. S strtimi jagodami začinjamo marinade, nadeve in omake za mastno meso. Uporablja se tudi za pripravo alkoholnih pijač (gin) ter drugih napitkov. Brinove jagode tik pred uporabo stremo v možnarju in jih zaradi močne arome previdno dodajamo k jedem.

Brin je bil sveta rastlina Ilirov, saj so verjeli, da odganja negativno energijo in uroke. Obstaja celo star slovenski pregovor, ki pravi, da v brinov grm nikoli ne udari strela.

Brinove jagode so primerne za: divjačino, svinjino, pečenke, marinade, omake za mastno meso, alkoholne pijače

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Brinove jagode poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 40g, Refil vrečka – 37g, Doza – 63g, Refil vrečka – 63g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Brinove jagode”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja