» » Bazilika – narezana

Bazilika – narezana

2,00 2,70 

Bazilika je eno najpomembnejših kuhinjskih zelišč. Hrano osveži in obogati s sladkobno aromo. Odlično se prilega paradižniku in mocareli, piščancu, ribam, solatam, gobam, olivam in picam. Je nepogrešljiva pri pripravi solatnih prelivov in omak za testenine. Bazilika se dobro dopolnjuje z origanom, timijanom, peteršiljem, česnom, drobnjakom, rožmarinom, poprom in različnimi metami.

Opis

Na sončno stran Alp so baziliko iz Azije prvi prinesli Rimljani. Indijci so verjeli, da bazilika krepi organizem in odganja slabo razpoloženje. Že iz tistih časov je zaradi svoje vsestranskosti pogosto uporabljena začimba. S svojim sladkim in svežim okusom, ki ima rahel priokus po meti in janežu, lahko obogati skoraj vsako jed. Baziliko pogosto uporabljamo, ko pripravljamo jedi iz paradižnika – tako solate kot tudi omake in juhe – dodajamo pa jo tudi v rižote, namaze, umešana jajca, gobje in ribje jedi pa tudi k sveži in kuhani zelenjavi ter k mehkim sirom. Zelo znana jed, kjer je bazilika ena ključnih začimb, je italijanski pesto alla genovese. Bazilika naj bi pomagala pri prebavi mastnih in mesnatih jedi in pri premagovanju stresa. Uporabljamo jo lahko skupaj z začimbami, kot so drobnjak, česen, koriander, poper, majaron, origano, peteršilj, rožmarin, timijan …

Bazilika je primerna za: jedi iz paradižnika, solate, omake, juhe, rižote, namaze, gobe, ribe, zelenjavo (sveža in kuhana), sire (mehki), pesto alla genovese in mesnate jedi.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Bazilika poreklo: Egipt

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 20g, Refill vrečka – 35g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Bazilika – narezana”