» » » Muscovado sladkor – svetli
Znižano do -50%

Muscovado sladkor – svetli

3,00  1,50 

Svetli muscovado sladkor je svetlo rjave barve in ima majhne kristalčke. S svojim blagim okusom, ki na čase spominja na karamelo, je idealna izbira za pripravo raznovrstnih sladic, krem, toplih in hladnih napitkov. Uporabljamo ga tudi pri pripravi pikantnih omak in drugih eksotičnih jedeh.

Opis

Svetli Muscovado sladkor je sveto rjav sladkor, ki ima majhne kristalčke. Le-ti so rahlo lepljivi. Muscovado sladkor ni rafiniran kot večina drugih vrst sladkorja, to pa pomeni, da kot tak vsebuje več hranilnih snovi. Bogat je z minerali – železom, kalcijem in magnezijem. Njegova medena aroma spominja na karamelo, zato je zelo primeren za izdelavo sadnih kolačev, tort, raznovrstnih krem, hladnih in toplih napitkov, dodaja pa se tudi v pikantne omake in druge eksotične jedi. S posebnimi postopki destilacije iz njega pripravljajo tudi rum. Uporabljamo ga kot nadomestilo rafiniranemu rjavemu sladkorju.

Svetli Muscovado sladkor je primeren za: sadne kolače, torte, kreme, hladne in tople napitke, pikantne omake, eksotične jedi

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Svetli Muscovado sladkor poreklo: Velika Britanija

Dodatne informacije

Pakiranje

Vrečka – 180g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Muscovado sladkor – svetli”