» » » Sol z okusom (različne arome)
Znižano

Sol z okusom (različne arome)

Že od: 8,00  Že od: 1,60 

Soli z okusom, ki izstopajo s svojimi barvami, zanimivimi okusi ter široko paleto uporabe, bodo gotovo popestrile marsikatero kosilo, večerjo ali pijačo. Tudi sol je lahko še kako raznolika kar dokazujejo soli z dodanim limonimim sokom, rdečim vinom in aperolom. Vsaka od teh soli je zgodba zase, saj so okusi zelo specifični, imajo različne arome in harmonirajo z različnimi začimbami in zelišči.

Naše soli z okusom so 100% naravne, nerafinirane in nejodirane. Na voljo sta trije različni okusi: z dodanim okusom limone, refoška ali aperola. Opis vsakega okusa posebej lahko najdete spodaj.

Vse soli z okusom so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Uporabljena je izključno slovenska tradicionalna morska sol.

Opis

Soli z okusom, ki izstopajo s svojimi barvami, zanimivimi okusi ter široko paleto uporabe, bodo gotovo popestrile marsikatero kosilo, večerjo ali pijačo. Tudi sol je lahko še kako raznolika kar dokazujejo soli z dodanim limonimim sokom, rdečim vinom in aperolom. Vsaka od teh soli je zgodba zase, saj so okusi zelo specifični, imajo različne arome in harmonirajo z različnimi začimbami in zelišči.

Naše soli z okusom so 100% naravne, nerafinirane in nejodirane. Na voljo so trije različni okusi: z dodanim okusom limone, refoška ali aperola.

Vse soli z okusom so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Uporabljena je izključno slovenska tradicionalna morska sol.

Sol z okusom – limona

Slovenska tradicionalna nerafinirana, nejodirana morska sol, z dodanim limoninim sokom. Po posebni predelavi odleži v limoninem soku nekaj tednov in pri tem pridobi rahlo sadno-kisel slan okus, temno rumeno, skoraj oker barvo ter je odlična izbira za vse, ki radi eksperimentirajo v kuhinji. S svojo pikantno, izrazito sadno, ampak ne prevladujočo kislino pristne limone ustvarja odlično harmonijo z morsko soljo in ji doda edinstven okus. Limonsko sol lahko uporabljate vsakodnevno kot namizno ali pa jo dodate jedem malo pred koncem kuhanja. Priporočamo tudi dimljeno verzijo.

Sveža nota limonine soli se dobro ujema s poletno kuhinjo. Z njo lahko začinite solate, predvsem tisto iz kumar in paprike, doma narejeno zeliščno maslo, uporabimo jo lahko za marinade rib in piščanca, morske sadeže, solatne prelive, pečeno zelenjavo, za zelenjavne paste in namaze kot je na primer humus ter za pesto. Dodate jo lahko v pivo, lager, tequillo, margerito in z njo okrasite obrobe cocktail kozarcev. S čisto infuzijo pravih limon ta sol na vašo mizo prinese svežino in lahkotnost. Harmonira s timijanom, poprom, česnom in peteršiljem. Aroma je sadno-kisla, slana.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), sok limone

Sol z okusom – limona je primerna za: poletno kuhinjo, solate, zeliščno maslo, marinade rib in piščanca, morske zadeže, solatne prelive, pečeno zelenjavo, zelenjavne paste in namaze, humus, pesto, piva, cockatil kozarce

Sol z okusom – refošk

Slovenska tradicionalna nerafinirana, nejodirana morska sol, z dodanim slovenskim refoškom. Po posebni predelavi odleži sol v rdečem vinu nekaj tednov. Vinska sol ima rahlo sadno-kiselkast slan okus, je čudovite rubinsko rdeče barve in je ne samo zelo okusna, temveč tudi zelo dekorativna, zato je med drugim lahko tudi zelo lepo in posebno darilo.

Vinska sol je prava izbira za vse, ki radi dobro kuhajo in še boljše jedo, prav gotovo pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji vina in kreativni kuharji in kuharice. Okus soli je odvisen od vrste vina, tu je bil uporabljen slovenski refošk Vina Franca, ki ima decentno kiselkasto-sadni okus.

Infuzija z rdečim vinom se ujema z divjačino, odlično pa se poda tudi k govedini in svinjini ter je odličen dodatek za goveja jetrca. Vinska sol bo odlično izpostavila edinstven okus mesa. Poskusite jo lahko tudi na zelenjavi, mozzarelli in paradižniku, carpacciu, rdečem zelju ter s praženimi jurčki ali lisičkami.  Lahko si izdelate tudi svojo začimbno mešanico tako, da vinsko sol zmešate s poprom in mletim česnom, mešanica pa bo odlično začinila tatarski biftek, ribji carpaccio ali sir. Harmonira s čilijem, brinom, timijanom, poprom, čebulo in peteršiljem. Aroma je vinska, sadno- kisla, slana.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), rdeče vino (refošk)

Sol z okusom – refošk je primerna za: divjačino, govedino, svinjino, goveja jetrca, zelenjavo, mozzarello, paradižnik, carpaccio, rdeče zelje, preženi jurčki/lisičke, tatarski biftek

Sol z okusom – aperol

Slovenska tradicionalna nerafinirana, nejodirana morska sol, z dodanim aperolom. Po posebni predelavi odleži sol v aperolu nekaj tednov. V tej infuziji soli se združi vse, rahlo sadno-kiselkast okus, ki ga harmonira in dopolnjuje slano- sladkoben. Je čudovite oranžne barve in ni le zelo okusna, ampak tudi zelo dekorativna ter primerno darilo za kuharske navdušence.

Infuzijo soli z aperolom lahko dodamo mesnim in sirnim omakam, odlična pa bo kot dekorativni in aromatični dodatek cocktailom, sokovom, smoothijem, čokoladi in sadnim kupam. Uporabite jo namesto sladkorja in okrasite rob cocktailskih kozarcev. Lahko si izdelate tudi svojo aperol mešanico in to tako, da zmešate aperol sol, trsni sladkor in cimet ter jo shranite jo v kozarec. Potresite jo po palačinkah ali jagodah s čokolado, dajte jo na čokoladni sladoled, v smoothie kot okusni izotonik…možnosti so neskončne, prepustite se domišljiji. Harmonira s čokolado, poprom, gorčico, trsnim sladkorjem, sirom in smetano. Aroma je grenko-sladka, sadno- kiselkasta, slana.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), aperol

Sol z okusom – aperol je primerna za: mesne in sirne omake, aromatični dekorativni dodatek cocktailom, sokove, smoothije, čokolado, sadne kupe, palačinke, jagode, sladoled, domišljija je meja

Soli so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Brez umetnih arom, brez dodatkov tekočega dima, brez dodatkov, brez ojačevalcev okusa in brez ločevalcev.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Uporabljena je izključno slovenska tradicionalna morska sol.

Sol z okusom: poreklo Slovenija

Dodatne informacije

Okus

Limona, Refošk, Aperol

Količina

200g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Sol z okusom (različne arome)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja