» » » Dimljena sol (različni okusi)
Znižano

Dimljena sol (različni okusi)

(1 ocena stranke)

Že od: 8,00  Že od: 6,40 

Dimljene tradicionalne morske soli imajo široko paleto uporabe in bodo popestrile ter izboljšale okuse tistih jedi, ki bi jim radi dodali aromo žara oziroma dima.

Primerne so za enolončnice, raznovrstne jedi z žara, praženo meso in zelenjavo, divjačino, krompir, riž, jedi iz jajc ter za pripravo gob. Odlično se podajo tudi BBQ omakam, marinadam, solatnim prelivom in zeliščnemu maslu.

Naše dimljene soli so 100% naravne, nerafinirane in nejodirane. Na voljo sta dve soli dimljeni na hrastu ali jablani. Ter tri soli dimljene na hrastu z dodanim okusom limone, refoška ali temnega piva (Stout). Opis vsakega okusa posebej lahko najdete spodaj.

Soli so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Uporabljena je izključno slovenska tradicionalna morska sol.

Opis

Dimljene tradicionalne morske soli imajo široko paleto uporabe in bodo popestrile ter izboljšale okuse tistih jedi, ki bi jim radi dodali aromo žara oziroma dima.

Primerne so za enolončnice, raznovrstne jedi z žara, praženo meso in zelenjavo, divjačino, krompir, riž, jedi iz jajc ter za pripravo gob. Odlično se podajo tudi BBQ omakam, marinadam, solatnim prelivom in zeliščnemu maslu.

Naše dimljene soli so 100% naravne, nerafinirane in nejodirane. Na voljo sta dve soli dimljeni na hrastu ali jablani. Ter tri soli dimljene na hrastu z dodanim okusom limone, refoška ali temnega piva (Stout). Soli nastajajo tako, da jih intenzivno dimijo na nizkih temperaturah nad hladnim dimom sekancev teh dreves. Dimljena sol je produkt brez umetnih arom in dodatkov tekočega dima. Soli se pusti, da zorijo določen čas, vendar so sčasoma možne minimalne spremembe, ki okrepijo barvo in okus soli.

Soli so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Dimljena sol – jablana

Intenzivno dimljenje nad hladnim dimom sekancev jablane da soli edinstven okus in sivkasto barvo z rahlim odtenkom svetlo rjave. Pridih sladkobe, je pri soli jablane precej izrazit v primerjavi s hrastom. Je vsestranska, saj se lepo poda močnejšim mesnim jedem, vendar je še vedno dovolj blaga, da z njo lahko zaključimo jedi z ribami in školjkami ali kuhano zelenjavo. Njen blažji dimljen okus bo dodal piko na i tudi marsikateri sladici. Harmonira s papriko, timijanom, origanom, poprom, česnom in sirom.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), dimljena z lesom jablane

Dimljena sol – jablana je primerna za: mesne jedi, jedi z ribami in školjkami, kuhano zelenjavo, sladice, sir

Dimljena sol – hrast

Intenzivno dimljenje nad hladnim dimom hrastovih sekancev da soli edinstven okus in svetlo rjavo barvo. Sol z aromo hrastovega dima izraža krepko noto hrasta in je ena izmed najbolj priljubljenih soli za jedi z žara.

Močna moška aroma doda tudi najpreprostejšim jedem poseben okus. Zagotovo ne boste zgrešili, če jo dodate mesu ali zelenjavi na žaru, lahko pa se igrate z okusi in na primer poskusite pražen krompir ali umešana jajca s ščepcem hrastove soli. Harmonira s čilijem, papriko, timijanom, poprom, česnom in paradižnikom.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), dimljena z lesom hrasta

Dimljena sol – hrast je primerna za: jedi z žara, pražen krompir, umešana jajca, paradižnik

Dimljena sol – refošk

Sol dimljena s hrastom z dodanim slovenskim refoškom. Po posebni predelavi odleži sol v rdečem vinu nekaj tednov. Vinska sol ima rahlo sadno-kiselkast slan okus, je čudovite rubinsko rdeče barve in je ne samo zelo okusna, temveč tudi zelo dekorativna, zato je med drugim lahko tudi zelo lepo in posebno darilo.

Vinska sol je prava izbira za vse, ki radi dobro kuhajo in še boljše jedo, prav gotovo pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji vina in kreativni kuharji in kuharice. Okus soli je odvisen od vrste vina, tu je bil uporabljen slovenski refošk Vina Franca, ki ima decentno kiselkasto-sadni okus.

Infuzija z rdečim vinom se ujema z divjačino, odlično pa se poda tudi k govedini in svinjini ter je odličen dodatek za goveja jetrca. Vinska sol bo odlično izpostavila edinstven okus mesa. Poskusite jo lahko tudi na zelenjavi, mozzarelli in paradižniku, carpacciu, rdečem zelju ter s praženimi jurčki ali lisičkami.  Lahko si izdelate tudi svojo začimbno mešanico tako, da vinsko sol zmešate s poprom in mletim česnom, mešanica pa bo odlično začinila tatarski biftek, ribji carpaccio ali sir. Harmonira s čilijem, brinom, timijanom, poprom, čebulo in peteršiljem. Aroma je vinska, sadno- kisla, slana.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), dimljena z lesom hrasta, rdeče vino (refošk)

Dimljena sol – refošk je primerna za: divjačino, govedino, svinjino, goveja jetrca, zelenjavo, mozzarello, paradižnik, carpaccio, rdeče zelje, preženi jurčki/lisičke, tatarski biftek

Dimljena sol – limona

Sol dimljena s hrastom z dodanim limoninim sokom. Po posebni predelavi odleži v limoninem soku nekaj tednov in pri tem pridobi rahlo sadno-kisel slan okus, temno rumeno, skoraj oker barvo ter je odlična izbira za vse, ki radi eksperimentirajo v kuhinji. S svojo pikantno, izrazito sadno, ampak ne prevladujočo kislino pristne limone ustvarja odlično harmonijo z morsko soljo in ji doda edinstven okus. Limonsko sol lahko uporabljate vsakodnevno kot namizno ali pa jo dodate jedem malo pred koncem kuhanja.

Sveža nota limonine soli se dobro ujema s poletno kuhinjo. Z njo lahko začinite solate, predvsem tisto iz kumar in paprike, doma narejeno zeliščno maslo, uporabimo jo lahko za marinade rib in piščanca, morske sadeže, solatne prelive, pečeno zelenjavo, za zelenjavne paste in namaze kot je na primer humus ter za pesto. Dodate jo lahko v pivo lager, tequillo, margerito in z njo okrasite obrobe cocktail kozarcev. S čisto infuzijo pravih limon ta sol na vašo mizo prinese svežino in lahkotnost. Harmonira s timijanom, poprom, česnom in peteršiljem. Aroma je sadno-kisla, slana.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), dimljena z lesom hrasta, sok limone

Dimljena sol – limona je primerna za: poletno kuhinjo, solate, zeliščno maslo, marinade rib in piščanca, morske zadeže, solatne prelive, pečeno zelenjavo, zelenjavne paste in namaze, humus, pesto, piva, cockatil kozarce

Dimljena sol – temno pivo (stout)

Sol dimljena s hrastom z dodanim slovenskim temnim craft pivom. Po posebni predelavi odleži sol v temnem pivu nekaj tednov. V tej posebni stout soli se začuti močna nota, hmeljeva grenčina in sladkobnost sladu, ki zaokrožita slanost. Je temno rjave barve, zelo okusna in tudi dekorativna ter primerna za darilo. Pivo, uporabljeno za to infuzirano sol, je slovensko temno craft pivo imperial stout pivovarne Reservoir Dogs, ki je močno podprto s sladom.

Pivska sol je odlična kot dekorativni in aromatični dodatek krepkim jedem iz mesa, poda se h golažu in rjavim omakam, klobasam, slanini, lahko pa jo dodamo tudi na sir in pečeno zelenjavo ter pečena jajca. Lahko pa poizkusite pivo enkrat drugače in dodate malo pivske soli na rob vašega kozarca. Harmonira s poprom, gorčico, česnom, čebulo, kumino, lovorjem, janežem, paradižnikom in papriko. Aroma je grenko-sladka, slana.

Sestavine: morska sol (slovenske soline – nejodirana), dimljena z lesom hrasta, temno pivo (stout)

Dimljena sol – temno pivo (stout) je primerna za: meso, golaž, rjave omake, klobase, slanino, sir, pečeno zelenjavo, pečena jajca, pivo

Soli so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Brez umetnih arom, brez dodatkov tekočega dima, brez dodatkov, brez ojačevalcev okusa in brez ločevalcev.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Uporabljena je izključno slovenska tradicionalna morska sol.

Dimljena sol: poreklo Slovenija

Dodatne informacije

Okus

Jablana, Hrast, Refošk, Limona, Temno pivo

Količina

200g

1 mnenje za Dimljena sol (različni okusi)

  1. NATAŠA (preverjena stranka)

    Jablana zelo dobra. Vsekakor bom poskusila tudi ostale okuse

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja