» » » Rjavi sladkor demerara
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Rjavi sladkor demerara

2,50 

Rjavi sladkor demerara je neobdelan trsni sladkor. Ima precej velika zrna nepravilnih oblik, ki so rjave barve oziroma barve jantarja.

Ker vsebuje velik delež melase, le-ta vpliva tudi na okus: demerara sladkor je sladkor s prijetnim okusom, ki spominja na karamelo.

Naročila oddana do 13:45 (še 1 ura 46 minut) odpošljemo še isti dan.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob vikendih in praznikih.

Opis

Rjavi sladkor demerara je neobdelan trsni sladkor. Ima precej velika zrna nepravilnih oblik, ki so rjave barve oziroma barve jantarja.

Ker vsebuje velik delež melase, le-ta vpliva tudi na okus: demerara sladkor je sladkor s prijetnim okusom, ki spominja na karamelo. To je tudi eden od glavnih razlogov, da se ta vrsta sladkorja pogosto uporablja kot sladilo za čaj in določene sladice. Lahko se zgodi, da so piškoti zaradi uporabe te vrste sladkorja bolj hrustljavi. Pogosto se ga uporablja tudi kot zadnji dodatek k sladicam (npr. ščepec tega sladkorja po vrhu mafinov, tort, piškotov).

Razlika med rjavim sladkorjem in rjavim sladkorjem demerara

Klasičen in vsem dobro poznan rjavi sladkor je pravzaprav rafiniran beli sladkor, ki je je ralo namočen v melasi. Melasa je torej tej vrsti sladkorja dodatno dodana.

Demerara rjavi sladkor pa je surovi sladkor, ki izvira iz »Guyane« – kolonije, ki se formalno kliče Demerara. V zadnjih letih pridobiva na popularnosti, zato ga proizvajajo še v Mehiki, Indiji, na Havajih pa tudi še kje drugje. Sladkor pridelan iz prve kristalizacije med postopkom kristalizacije trsnega soka v sladkorne kristale.

Razlika med rjavim sladkorjem demerara in rjavim sladkorjem muscovado

Obe vrsti sladkorja (demerara in muscovado) sta surovi vrsti rjavega sladkorja. Muscovado naj bi imel večji delež melase in vlage kot pa demerara. Lahko bi rekli, da je demerara sladkor pravzaprav muscovado sladkor, ki je bil dovolj dolgo »centrifugiran«, da je delež melase padel pod 30 %.
Rjavi sladkor demerara je primeren za:
sadne kolače, torte, kreme, piškote, hladne in tople napitke, pikantne omake, BBQ omake, marinade

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Rjavi sladkor demerara poreklo: Mavricijus

Dodatne informacije

Pakiranje

Vrečka – 200g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Rjavi sladkor demerara”