» » Ras El Hanout
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Ras El Hanout

(1 ocena stranke)

5,50 

Ras el hanout je mešanica, ki bi jo lahko poimenovali tudi maroška čarovnija. Njen okus je zelo bogat, saj jo sestavljajo številne začimbe. Zelo dobro se poda k mesu in ribam ter k kuskusu in rižu. Iz nje pogosto pripravljajo raznolike marinade, dodajajo pa jo tudi v tradicionalne tajine.

Sestavine: kardamom, ingver, cvet muškatnega oreščka, črni poper, kurkuma, čili, janež, muškatni orešček, piment, cimet, paprika, klinčki, sivka, listi vrtnice

Deli s prijatelji

Opis

Ras el hanout je mešanica začimb, ki prihaja iz severne Afrike. Najbolj znana je v Maroku, a jo uporabljajo tudi v Alžiriji in Tuniziji. V Maroški kuhinji ras el hanout igra približno enako vlogo, kot jo v Indiji garam masala. Maročani celo verjamejo, da ta mešanica deluje afrodizično. Mešanica lahko vsebuje od 8 do 80 ali pa celo več začimb. Koliko jih vsebuje, je odvisno od kraja iz katerega prihaja. Cimet, klinčki in muškatni orešček v mešanico vnesejo sladek priokus, skupaj z ostalimi začimbami pa mešanica jedi obogati z močnim in toplim okusom.

Mešanica se pogosto uporablja za marinade in kot »rub« za meso. Pogosto jo uporabljajo za začinjanje tipičnih maroških tajinov in enolončnic, včasih pa jo vmešajo tudi v kuskus in riž.  Z manjšo dodelavo lahko to mešanico uporabljamo tudi za začinjanje slanih prigrizkov.

Sestavine: kardamom, ingver, cvet muškatnega oreščka, črni poper, kurkuma, čili, janež, muškatni orešček, piment, cimet, paprika, klinčki, sivka, listi vrtnice

Mešanica začimb Ras El Hanout je primerna za: po okusu, tajine, enolončnice, kuskus, riž, slane prigrizke

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mešanica začimb Ras El Hanout poreklo: Velika Britanija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

1 mnenje za Ras El Hanout

  1. kekec63 (preverjena stranka)

    omenjene začimbe, ki sem jo februarja prinesel iz Maroka mi je zmanjkalo, zato sem jo naročil pri Vas .Skupno je samo ime in nič drugega.Vaša vsebuje občutno preveč cimeta.Škoda.
    Lp Matjaž

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja