» » BBQ: Cajun Style

BBQ: Cajun Style

Že od: 6,60 

Ostra začimbna mešanica, ki jo lahko uporabimo pri (po)ustvarjanju slavne ameriške cajunske in kreolske kuhinje. Ker vsebuje kar nekaj čilijev, smo jo na lestvici vročice označili s stopnjo 3/6.

Sestavine: črni in beli poper, čilii (Cayenne, Ancho, Birdseye), origano, timijan, čebula, česen, neobdelana morska sol

Jakost: 3/6 (SHU: 50.000 – 100.000)

Opis

Za kaj sploh gre?

Cajuni so potomci Francozev, ki so se v 17. Stoletju naselili v delu Kanade (Akadija) in so se kasneje (zaradi sporov) preselili v Louisiano. Recepti cajunske kuhinje vsebujejo veliko sestavin. Zelo pomembna sestavina so zagotovo paprike in čiliji vseh oblik, pa meso, riž, zelenjava in različne (po)make. Že samo izrazi, ki so značilni za to kuhinjo, nakazujejo različne kulture, jezike in kuhinje, ki so vpeti v cajunsko kuhinjo (poput chichen, fricassee, jambalaya, gumbo …).

Kreolska kuhinja pa je za mnoge ljudi najkvalitetnejši »del« tega, kar danes poimenujemo »ameriška kuhinja«. Po okusu je bolj mila in manj začinjena, kot cajunska. Kljub temu, so začimbe in sestavine, ki jih uporabljamo pri pripravi obeh, precej podobne. Center je New Orleans, mesto, ki ga danes mnogi smatrajo kot prestolnico kulinarike v ZDA. Za razliko od cajunske kuhinje je kreolska manj pikantna. Kljub temu so številne začimbe, ki jih uporabljajo, podobne (čebula, paradižnik, paprika, kajenski poper, poper, čili). Opazen je tudi vpliv evropejske kuhinje, saj pogosto uporabljajo tudi origano in baziliko.

Sestavine: črni in beli poper, čilii (Cayenne, Ancho, Birdseye), origano, timijan, čebula, česen, neobdelana morska sol

BBQ: Cajun Style mešanica začimb za žar je primerna za: ribe, morske sadeže, meso, meso za roštilj, marinade, omake, zelenjavo, riž

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

BBQ: Cajun Style mešanica začimb za žar poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 80g, Refil – 250g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “BBQ: Cajun Style”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja