» » Naga Bhut Jolokia čili posip

Naga Bhut Jolokia čili posip

10,00 

Naga Bhut Jolokia je ekstremno pekoč čili, ki je med leti 2007 in 2011 imel tudi titulo najbolj pekočega čilija na svetu. Njegova vročica se razteza med 800.000 in milijonom SHU. Primerno samo za najbolj izkušene jedce pekočih dobrot. Čili Naga Bhut Jolokia (Ghost Pepper) je eden najbolj pekočih čilijev, ki ga dobite v naši trgovini.

Jakost: 6/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 1.000.000

Opis

Naga Bhut Jolokia je ekstremno pekoč čili, ki je znan tudi pod drugimi imeni.  V Angliji ga poznajo pod imenom Ghost pepper, prijele pa so se ga tudi različice kot so naga jolokia, naga morich, bih jolokia in red naga chili.

Naga Bhut Jolokia je bil leta 2007 priznan kot najbolj pekoč čili na svetu in je ta naslov tudi obdržal do leta 2011. Njegova vročica je na lestvici označena med 800.000 in milijon SHU! Temu čiliju lahko zato brez dvoma rečemo »pravi nuklearc«.  Za primerjavo – ta čili je 125 krat bolj vroč kot Jalapeno.

Tudi njegovo ime nakazuje na njegovo peklensko vročico. Beseda Bhut v prevodu pomeni »duh«. Tako ime je čili najverjetneje dobil zaradi načina, kako se vročica prikrade nad tistega, ki ga užije. Na videz povsem neškodljiv čili namreč s svojo vročico šele po približno pol minute po zaužitju povzroči požar, katerega vročica se stopnjuje še približno 10 do 15 minut. Čili, ki je primeren samo za izkušene jedce pekočih dobrot!

Ta vrsta čilijev se najpogosteje prideluje na severuzahodu Indije  v Assamu, Nagalandu in Manipuru. Naš čili je vzgojen, posušen in mlet v Nagalanadu.

.

Naga Bhut Jolokia: ekstremno pekoči čiliji

Čili je primeren za: najbolj pogumne

Opozorilo: Pri rokovanju z močnejšimi čiliji bodite izredno previdni. Pazite, da začimba ne pride v stik z občutljivimi deli telesa. Po potrebi uporabite rokavice.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Poreklo Indija: Nagaland

Naga Bhut Jolokia (ghost pepper) poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Naga Bhut Jolokia čili posip”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja