» » » Kajenski čili S17 posip
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Znižano

Kajenski čili S17 posip

3,80  2,65 

Kajenski čili je ozek svetlo rdeč plod, navadno dolg nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Zelo velik odstotek pridelanega čilija se nameni izdelavi prahu, ki se pogosto uporablja v evropski in azijski kuhinji. Kajenski poper S17 je ostrejši od navadnega S4 – njegova jakost je nekje med 70.000 in 100.000 scovilov.

Jakost: 4/6
Scovilova lestvica vročice: 100.000 – 250.000 SHU

Deli s prijatelji

Opis

Kajenski čili S17 je ozek svetlo rdeč čili, čigar dolžina se navadno razteza nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Obstaja več različnih vrst kajenskega popra – nekateri so znani pod imenom De Arbol, tisti, ki jih vzgajajo na tajskem pod imenom Cayenne Thai, v Indiji pa ga poznajo pod imenom »chili of choice« oziroma pod imenom Teja. Najbolj razširjena in uporabljena je vrsta cayenne S4, ki izvira iz okolice Madrasa in na Scovilovi lestvici vročice dosega nekje med 20.000 in 50.000 SHU. S17 pa je bolj pekoča različica, saj na lestvici vročice dosega jakosti nekje med 70.000 in 100.000 SHU. Le-ta nikakor ne zasenči njegovega okusa in arome. Je pogosto uporabljena začimba v evropskih in azijskih jedeh. Dobro se ujema z zelenjavo, sirom, rakci, ribami … Uporablja se tudi za začinjanje juh in omak, izdelavo olj in sladic.

Kajenski čili S17: pekoči čiliji

Kajenski čili S17 v prahu je primeren za: zelenjavo, sir, rakce, ribe, juhe, omake, olja, sladice

Opozorilo: Pri rokovanju z močnejšimi čiliji bodite izredno previdni. Pazite, da začimba ne pride v stik z občutljivimi deli telesa. Po potrebi uporabite rokavice.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Kajenski čili S17 poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Kajenski čili S17 posip”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja