» » » Chipotle čili posip

Chipotle čili posip

5,00 

Ko govorimo o chipotle čilijih, pravzaprav govorimo o zrelih jalapeno čilijih, ki so sušeni in dimljeni na poseben način. Njihov okus je oreščkasto-sladek. Chipotle čilije uvrščamo med blage čilije.

Jakost: 1/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 5.000 SHU

Opis

Chipotle čiliji so pravzaprav dimljeni jalapeno čiliji. Ko jalapeno čiliji dozorijo, se plodovi obarvajo rdeče. Pridelovalci jih oberejo, nato pa jih kar nekaj dni dimijo in sušijo. Tradicionalno so dimljeni z redkim lesom pekanovega oreha, ki zagotavlja unikaten, sladek in oreščkast okus. S tem postopkom se jalapeno čiliji spremenijo v chipotle čilije. Ko so popolnoma suhi, so pripravljeni, da s svojim posebnim okusom in nizko pikantnostjo razveselijo in požgečkajo naše brbončice. Ko ta posip razvije svoj pravi in avtentičen okus, se takoj ovemo, zakaj je tako cenjen. Chipotole čilije lahko dobimo kot cele plodove, kosmiče ali pa prah.

Chipotle čili posip, ki ga dobite pri nas, je pridelan na kmetijah z AQ free certifikatom.

Ste vedeli, da za pol kile chipotle čilijev potrebujemo desetkrat več jalapeno čilijev (ali povedano drugače – iz približno petih kil jalapeno čilijev dobimo zgolj pol kile chipotle čilijev?)

Chipotle čili v prahu: blagi čiliji

Chipotle čili v prahu je primeren: poljubno kot posip na že pripravljeno hrano ali med kuhanjem, pripravo pekočih omak

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Chipotle čili v prahu poreklo: Mehika

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Chipotle čili posip”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja