» » » Aji Amarillo čili v prahu
Znižano do -23%

Aji Amarillo čili v prahu

3,65  2,80 

Sončno rumeni čili iz Peruja se na vročični lestvici uvršča med srednje pekoče čilije. Ponuja nam zanimiv in bogat sadni okus v kombinaciji z okusno vročico.

Jakost: 3/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 50.000 – 100.000

Opis

Aji Amarillo v prahu so zmleti rumeno-oranžni čiliji, ki imajo čudovito sadno aromo. Obstaja več različnih vrst, zato se na vročični lestvici raztezajo med malo in zelo pekočimi. Edinstven okus, ki je mešanica sadnega, z rahlo pekočim, je nepogrešljiv v Perujski kuhinji. Z njim pripravljajo krompir in drugo korenasto zelenjavo, juhe ter predjedi iz rib in morskih sadežev. Fantastično izpade tudi v omakah, salsah in namazih. Njegova uporaba v kuhinji ne pozna meja. Velikost enega ploda se razteza okrog 15 centimetrov, tehta pa približno 2 do 3 gramov.

Aji Amarillo v prahu: srednje pekoči čiliji

Aji Amarillo v prahu je primeren za: perujsko kuhinjo, krompir, korenasto zelenjavo, juhe, predjedi iz rib ali morskih sadežev, omake, salse, namaze

Opozorilo: Pri rokovanju z močnejšimi čiliji bodite izredno previdni. Pazite, da začimba ne pride v stik z občutljivimi deli telesa. Po potrebi uporabite rokavice.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Aji Amarillo v prahu poreklo: Peru

Dodatne informacije

Pakiranje

Refil vrečka – 60g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Aji Amarillo čili v prahu”