» » Za štrudelj
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Znižano

Za štrudelj

Že od: 5,60  Že od: 4,50 

Jabolčni zavitek ali štrudelj je zelo znana jed, ki je pripravljena iz listnatega testa in jabolčnega nadeva. Tik preden ga zavijemo, po nadevu potresemo še začimbe za štrudelj. Mešanica vsebuje šest aromatičnih začimb, ki s svojimi prepletajočimi okusi in vonji obogatijo to preprosto jed.

Sestavine: cimet, sladkor, piment, ingver, vanilja, kardamom.

Opis

Jabolčni zavitek ali pogovorno štrudelj je jed, ki ni priljubljena samo v Sloveniji; pogosto ga pripravljajo tudi v Avstriji, na Hrvaškem, Češkem itd. Glavni sestavini sta listnato ali vlečeno testo ter jabolčni nadev. Začimbe za štrudelj potresemo po testu preden ga zavijemo. Če želimo, da bo naša slaščica še bolj sočna, jo med peko nekajkrat premažemo s premazom, ki ga naredimo iz malo masla, sladkorja ter odvečnega soka jabolk. Že med samo peko po hiši diši po jabolkih in aromatični mešanici, sestavljeni iz cimeta, ingverja, kardamoma, vanilje, pimenta in sladkorja. Ko z vajo osvojimo še pripravo testa, imamo hitro pripravljeno okusno in domačo slaščico, ki naš vsakdan naredi malo bolj prazničen.

Mešanico lahko uporabite tudi pri pripravi jabolčne pite, pečenih jabolk, carskega praženca, jabolčnega sufleja, čežane …

Sestavine: cimet, sladkor, piment, ingver, vanilja, kardamom.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Začimbe za štrudelj poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 70g, 100g, 200g, 500g, 1000g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Za štrudelj”