Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Fajita

Že od: 2,50 

Fajita je začimbna mešanica, s katero lahko začinimo tako meso, kot tudi zelenjavo. S svojim bogatim okusom in kančkom vročice popestri še tako običajne sestavine.

Sestavine: paprika, čebulni kosmiči, turški origano, svetli rjavi sladkor, mleti črni poper, kajenski poper, muškatni orešček, kosmiči česna, rumena gorčica v prahu, mleti cimet.

Lestvica vročice: 2/6
SHU: med 20.000 in 50.000 SHU

Naročila oddana danes odpošljemo že jutri.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob praznikih.

Opis

Fajita je beseda, ki jo uporabljajo predvsem v  mehiški kuhinji. Predstavlja jed, ki je sestavljena iz skoraj kateregakoli mesa, ki ga začinjenega pečejo na žaru. Narezano meso skupaj z dodatki – najpogosteje z zelenjavo (paprika, čebula, solata, paradižnik …), različnimi omakami (kisla smetana, salse, guacamole), včasih pa tudi s sirom – servirajo skupaj s tortilijo.

Mešanico začimb fajita lahko uporabimo za začinjanje mesa, pa tudi solat, saj ima zelo zanimiv in rahlo pikanten okus. Seveda uporaba mešanic in začimb ne pozna meja; ko namreč spoznamo različne okuse, si lahko zamislimo tudi popolnoma nove načine uporabe. Eden od predlogov za uporabo te mešanice je sledeč: zvrhano čajno žličko – približno 10 g – dodamo k piščančjim prsim. Dodamo še čisto malo olja in dobro premešamo. Mariniramo vsaj dve uri, če pa imamo čas, je zelo dobro, da meso v hladilniku počiva čez noč. Tik pred pripravo mesu dodamo še malo sveže iztisnjenega limoninega soka. Dobro premešamo in spečemo. Z mešanico lahko začinimo tudi klasično juho.

Mešanica ne vsebuje soli.

Sestavine: paprika, čebulni kosmiči, turški origano, svetli rjavi sladkor, mleti črni poper, kajenski čili, muškatni orešček, kosmiči česna, rumena gorčica v prahu, mleti cimet.

Mešanica začimb za Fajita je primerna za: pripravo Fajite, juhe, pečena zelenjava, meso, marinade, po lastnem okusu 🙂

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mešanica začimb za Fajita poreklo: Velika Britanija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 60g, 60g, 100g, 200g, 500g, 1000g