» » Tzatziki
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Tzatziki

Že od: 4,80 

Tzatziki začimbna mešanica omogoča hitro pripravo osvežilne tzatziki pomake ali preliva. Sestavljena je iz česna, soli, čebule, drobnjaka in popra. Mešanica je povsem enostavna za uporabo: potrebno jo je le zmešati z jogurtom in naribano kumaro ter ohladiti. Kot bi trenil imamo pripravljeno izvrstno omako, ki jo lahko ponudimo k številnim jedem.

Sestavine: česen, sol, čebula, drobnjak, poper

Opis

Tzatziki je grška klasika, ki je precej popularna tudi v Tručiji. Gre za (p)omako, ki je načeloma narejena iz jogurta, kumare, česna in zelišč. Servirajo jo k na žaru popečenemu mesu in k različnim predjedem s kruhom, olivami in drugimi dodatki. Pogosto se uporablja tudi kot solatni preliv. Obstajajo številni recepti za pripravo tzatzikija, a po večini imajo vsi iste glavne sestavine (jogurt, česen in zelišča). Za pripravo ne potrebujemo veliko časa, niti sestavin.

Kako z mešanico pripravimo tzatziki?

  • Pripravimo 100 g navadnega jogurta (lahko pa uporabimo grški jogurt), 100 g skute in približno 5 g mešanice (1 čajna žlička). Olupimo del kumare, jo razpolovimo in odstranimo notranja semena. Naribamo. Naribano kumaro lahko prenesemo v cedilo, posolimo s ščepom soli, premešamo in pustimo počivati nekaj časa. Nato z žličko vsebino v cedilu še pretlačimo; na tak način iz kumare izločimo vodo. V večji posodi zmešamo vse sestavine, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za dobre pol ure. Nato je hladna pomaka pripravljena za uživanje!

*K (p)omaki lahko dodamo tudi kanček olivnega olja.
**Če niste ljubitelji jogurta, lahko (p)omako naredite tudi s kislo smetano.

Sestavine: česen, sol, čebula, drobnjak, poper

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 80g, 100g, 200g, 500g, 1000g