» » Tzatziki

Tzatziki

4,80 4,90 

Tzatziki ekološka začimbna mešanica omogoča hitro pripravo osvežilne tzatziki pomake ali preliva. Sestavljena je iz česna, soli, čebule, drobnjaka in popra iz ekološke pridelave. Mešanica je povsem enostavna za uporabo: potrebno jo je le zmešati z jogurtom in naribano kumaro ter ohladiti. Kot bi trenil imamo pripravljeno izvrstno omako, ki jo lahko ponudimo k številnim jedem.

Sestavine: česen, sol, čebula, drobnjak, poper

Šifra: 259 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Tzatziki je grška klasika, ki je precej popularna tudi v Tručiji. Gre za (p)omako, ki je načeloma narejena iz jogurta, kumare, česna in zelišč. Servirajo jo k na žaru popečenemu mesu in k različnim predjedem s kruhom, olivami in drugimi dodatki. Pogosto se uporablja tudi kot solatni preliv. Obstajajo številni recepti za pripravo tzatzikija, a po večini imajo vsi iste glavne sestavine (jogurt, česen in zelišča). Za pripravo ne potrebujemo veliko časa, niti sestavin.

Kako z mešanico pripravimo tzatziki?

  • Pripravimo 100 g navadnega jogurta (lahko pa uporabimo grški jogurt), 100 g skute in približno 5 g mešanice (1 čajna žlička). Olupimo del kumare, jo razpolovimo in odstranimo notranja semena. Naribamo. Naribano kumaro lahko prenesemo v cedilo, posolimo s ščepom soli, premešamo in pustimo počivati nekaj časa. Nato z žličko vsebino v cedilu še pretlačimo; na tak način iz kumare izločimo vodo. V večji posodi zmešamo vse sestavine, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za dobre pol ure. Nato je hladna pomaka pripravljena za uživanje!

*K (p)omaki lahko dodamo tudi kanček olivnega olja.
**Če niste ljubitelji jogurta, lahko (p)omako naredite tudi s kislo smetano.

Sestavine: česen, sol, čebula, drobnjak, poper

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Sestavine za BIO Tzatziki mešanico začimb so ekološko pridelane (DE-ÖKO-006).

Bio mešanica začimb za Tzatziki

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 80g, Vrečka – 100g