» » Ras El Hanout
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Ras El Hanout

Že od: 3,20 

Ras el hanout je mešanica, ki bi jo lahko poimenovali tudi maroška čarovnija. Njen okus je zelo bogat, saj jo sestavljajo številne začimbe. Zelo dobro se poda k mesu in ribam ter k kuskusu in rižu. Iz nje pogosto pripravljajo raznolike marinade, dodajajo pa jo tudi v tradicionalne tajine.

Sestavine: kardamom, ingver, cvet muškatnega oreščka, črni poper, kurkuma, čili, janež, muškatni orešček, piment, cimet, paprika, klinčki, sivka, listi vrtnice

Naročila oddana danes odpošljemo že jutri.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob praznikih.

Opis

Ras el hanout je mešanica začimb, ki prihaja iz severne Afrike. Najbolj znana je v Maroku, a jo uporabljajo tudi v Alžiriji in Tuniziji. V Maroški kuhinji ras el hanout igra približno enako vlogo, kot jo v Indiji garam masala. Maročani celo verjamejo, da ta mešanica deluje afrodizično. Mešanica lahko vsebuje od 8 do 80 ali pa celo več začimb. Koliko jih vsebuje, je odvisno od kraja iz katerega prihaja. Cimet, klinčki in muškatni orešček v mešanico vnesejo sladek priokus, skupaj z ostalimi začimbami pa mešanica jedi obogati z močnim in toplim okusom.

Mešanica se pogosto uporablja za marinade in kot »rub« za meso. Pogosto jo uporabljajo za začinjanje tipičnih maroških tajinov in enolončnic, včasih pa jo vmešajo tudi v kuskus in riž.  Z manjšo dodelavo lahko to mešanico uporabljamo tudi za začinjanje slanih prigrizkov.

Sestavine: kardamom, ingver, cvet muškatnega oreščka, črni poper, kurkuma, čili, janež, muškatni orešček, piment, cimet, paprika, klinčki, sivka, listi vrtnice

Mešanica začimb Ras El Hanout je primerna za: po okusu, tajine, enolončnice, kuskus, riž, slane prigrizke

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mešanica začimb Ras El Hanout poreklo: Velika Britanija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 60g, 60g, 100g, 200g, 500g, 1000g