» » Garam Masala
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Znižano

Garam Masala

Že od: 2,50  Že od: 1,85 

Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših jedi: mesa, rib, školjk, pri juhah ali pa enolončnicah.

Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor

Naročila oddana danes odpošljemo že jutri.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob praznikih.

Opis

Garam masala – kar v dobesednem prevodu pomeni topla mešanica –  je ena najbolj priljubljenih začimbnih mešanic v Indiji. Ko govorimo o okusu, govorimo o prepletajoči mešanici okusov vseh začimb, ki jih mešanica vsebuje. Končni rezultat je topel in bogat okus.

Za mešanice začimb je značilno, da ima vsaka pokrajina svojo različico. Zato je malo verjetno, da bomo na različnih krajih dobili mešanico – četudi nosi isto ime – z istimi sestavinami in enakim količinskim razmerjem.

Čeprav gre za rahlo pikantno mešanico, jo jedem dodajamo bolj zaradi okusa, kot zaradi same vročice. Količina mešanice, ki jo dodamo v jedi, je odvisno od našega okusa. Če beremo tipične indijske recepte, bo količina mešanice precej velika, saj imajo zelo radi močne in izrazite okuse.

Največ okusa iz mešanice pridobimo, če jo dodamo pred koncem kuhanja, lahko pa jo potresemo tudi po že pripravljeni in servirani jedi.

Uporabljamo jo lahko za začinjanje jedi iz najrazličnejših sestavin: mesa (svinjina, jagnjetina), rib, školjk, rakcev in zelenjave: graha, fižola … Lahko jo potresemo po umešanih jajcih ali pa jo dodamo v najrazličnejše juhe in enolončnice.

Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor

Mešanica začimb Garam Masala je primerna za: meso (svinjina, jagnjetina), ribe, školjke, rakce, zelenjavo, grah, fižol, umešana jajca, juhe, enolončnice

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mešanica začimb za Garam masala poreklo: Velika Britanija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 55g, 50g, 100g, 200g, 500g, 1000g