» » Mediteranska zelišča

Mediteranska zelišča

2,60 3,60 

Mediteranska mešanica poleg klasičnih mediteranskih začimb (origano, timijan, šetraj, rožmarin …) vsebuje še nekaj eksotičnih začimb, ki prvotni okus še bolj poudarijo. Uporabljamo jo za začinjanje raznovrstne zelenjave, svetlega mesa in jagnjetine.

Sestavine: česen, morska sol, timijan, črni poper, bazilika, šetraj, rožmarin, čebula, sladka paprika, origano, koriander, peteršilj, majaron, dimljena sol (morska sol, poper, čebula, dekstroza), curry v prahu (kurkuma, koriander, gorčica v prahu, čičerika v prahu, črni poper, grško seno, česen, morska sol, koren in listi zelene, cimet, čili, kumina), cvet sivke, zvezdnati janež, komarček.

Opis

Mediteranska zelišča poleg klasičnih mediteranskih začimb (origano, timijan, šetraj, rožmarin …) vsebuje še nekaj eksotičnih začimb, ki prvotni okus še bolj poudarijo. Raznolike jedi mediteranske kuhinje so se tekom tisočletij razvijale v državah ob Mediteranskem morju. Najznačilnejše predstavnice mediteranske hrane so Grčija, Italija in Španija, ne smemo pa pozabiti tudi na tiste malo manj značilne kot sta na primer Maroko in Turčija. Tako kot se med seboj razlikujejo posamezne regije teh držav, se razlikuje tudi njihova hrana, ki je v osnovi zelo preprosta, a kljub temu zelo okusna. Uporabljajo se preproste sestavine – raznolika zelenjava, stročnice, sadje, žita, ribe in morski sadeži, zmerno pa uporabljajo tudi meso, predvsem perutnino in jagnjetino. Tipične mediteranske začimbe (bazilika, timiijan, rožmarin in majaron) imajo bogato in svežo aromo, s katero hrani pridajo posebno noto. Mediteransko mešanico začimb lahko tako uporabimo za začinjanje raznolike zelenjave, paradižnikovih omak, solat, testenin in mesa. Dodajamo jo po praženju oziroma proti koncu kuhanja, saj začimbe drugače izgubijo svoj poln okus. Lahko jo uporabljamo tudi pri pripravi jedi z žara in jedi v pečici.

Sestavine: česen, morska sol, timijan, črni poper, bazilika, šetraj, rožmarin, čebula, sladka paprika, origano, koriander, peteršilj, majaron, dimljena sol (morska sol, poper, čebula, dekstroza), curry v prahu (kurkuma, koriander, gorčica v prahu, čičerika v prahu, črni poper, grško seno, česen, morska sol, koren in listi zelene, cimet, čili, kumina), cvet sivke, zvezdnati janež, komarček.

Mediteranska zelišča so primerna za: zelenjavo, paradižnikove omake, solate, testenine, meso, jedi z žara, jedi v pečici

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mediteranska zelišča poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 55g, Refil vrečka – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Mediteranska zelišča”