» » Madras curry
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Madras curry

(3 ocene strank)

Že od: 2,80 

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.

Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumin.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

Opis

Poznamo na stotine različnih curry mešanic. Recepti se razlikujejo po območjih, sezoni in kuhinji. Madras curry je doma v pokrajini na jugu Indije v Bengalskem polotoku in je prava tradicija pokrajine. Barve currya se prelivajo od rumeno-rjave barve do žareče oranžne barve kurkume. Po okusu je ravno tako čudovit, kot je čudovit njegov videz. Ima namreč saden in rahlo pikanten okus. Madras curry mešanico dodajamo k riževim jedem, govedini, jagnjetini, perutnini, mletem mesu, ribam, morskim sadežem. Prav tako jo lahko dodajamo zelenjavi, omakam in juham. Jedem ga dodamo 5 do 10 minut pred koncem kuhanja, da razvije svojo polno aromo. V mleto meso in raznovrstne nadeve ga lahko dodamo že prej, če pa v njej mariniramo meso, le-to postane mehko in sočno.

Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumin.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

Madras curry je primeren za: riževe jedi, govedino, jagnjetino, perutnino, mleto meso, ribe, morske sadeže, zelenjavo, omake, juhe

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Madras curry poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g, 50g, 100g, 200g, 500g, 1000g

3 mnenja za Madras curry

  1. Mari

    Odličen je! Vzela sem 200g pakiranje, ker se curry veliko uporablja pri nas. Jaz sem ga dala dve veliki žlici v curry omako in še natrla piščanca z njim in da odličen priokus. Rahlo je pikanten – ampak ravno prav. Aja – dala sem tudi vašo kurkumo zraven in se zelo lepo zlije v jed.

  2. Vegijetop

    Ful mi je všeč vaš curry – bolj podoben tistemu s tajske – omakca ful dobro pride.

  3. Patrik

    Bomba začimbe!!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja