
0
0,00 €Že od: 3,90 €
Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.
Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumin.
Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.
Poznamo na stotine različnih curry mešanic. Recepti se razlikujejo po območjih, sezoni in kuhinji. Madras curry je doma v pokrajini na jugu Indije v Bengalskem polotoku in je prava tradicija pokrajine. Barve currya se prelivajo od rumeno-rjave barve do žareče oranžne barve kurkume. Po okusu je ravno tako čudovit, kot je čudovit njegov videz. Ima namreč saden in rahlo pikanten okus. Madras curry mešanico dodajamo k riževim jedem, govedini, jagnjetini, perutnini, mletem mesu, ribam, morskim sadežem. Prav tako jo lahko dodajamo zelenjavi, omakam in juham. Jedem ga dodamo 5 do 10 minut pred koncem kuhanja, da razvije svojo polno aromo. V mleto meso in raznovrstne nadeve ga lahko dodamo že prej, če pa v njej mariniramo meso, le-to postane mehko in sočno.
Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumin.
Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.
Madras curry je primeren za: riževe jedi, govedino, jagnjetino, perutnino, mleto meso, ribe, morske sadeže, zelenjavo, omake, juhe
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 50g, Refil – 200g |
---|
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Mari –
Odličen je! Vzela sem 200g pakiranje, ker se curry veliko uporablja pri nas. Jaz sem ga dala dve veliki žlici v curry omako in še natrla piščanca z njim in da odličen priokus. Rahlo je pikanten – ampak ravno prav. Aja – dala sem tudi vašo kurkumo zraven in se zelo lepo zlije v jed.
Vegijetop –
Ful mi je všeč vaš curry – bolj podoben tistemu s tajske – omakca ful dobro pride.
Patrik –
Bomba začimbe!!