» » Funky Tofu

Funky Tofu

(2 oceni strank)

4,10 

Funky Tofu je mešanica začimb pripravljena z mislijo na vegane. Pripravljena je iz začimb, ki se navadno uporabljajo za pripravo mesa, zato v naših možganih sprožijo konotacije s poznanimi okusi. Mešanica je odlična za tofu, seitan in zelenjavo, uporablja pa se lahko tudi na solati ali v polivkah.

Sestavine: Garam Masala (koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor), sladka paprika, morska sol (nejodirana), česen, čebula, črni poper, kumina

Mešanica začimb Funky Tofu je primerna za: tofu, seitan, tempeh, zelenjavo, omake, solate, polivke

Opis

Funky tofu je mešanica začimb, ustvarjena od veganov za vegane. Ker je pripravljena iz začimb, ki se navadno uporabljajo pri pripravi mesa, mešanica v naših možganih zbudi povezave s poznanimi okusi. Veganom se včasih zgodi, da si zaželijo okusa mesa, ne pa mesa kot takega. Okus mesa v največji meri določajo začimbe, zato je ta mešanica kot nalašč ustvarjena za peko, žar in druge vrste priprave veganskih mesnih nadomestkov in ostale hrane. Garam masala tej začimbni mešanici daje toplino, kumina, česen in čebula pa poskrbijo za mesnat pridih.

Nadvse odlično se poda k dimljenemu tofuju, ki s svojo dimljenostjo že v osnovi spominja na meso. Ko mu dodamo še prave začimbe, dobimo okus po klobasicah ali zrezku z žara. Enkratno se obnese tudi z zelenjavo – začimbno mešanico lahko posujete po zelenjavi, preden jo spečete v pečici, ali pa začinite večje kose zelenjave za na žar.

Mešanica izboljša tudi okus drugih vrst tofujev, kot je navaden tofu ali pa tofu z baziliko ali sušenimi paradižniki. Prav tako je primerna za tempeh ali seitan. Če pripravljate seitan sami doma, lahko mešanico uporabite v domači mešanici za seitan.

Naj se vaša domišljija ne ustavi. Funky Tofu lahko uporabite tudi v polivkah za solato, domačih namazih ali omakah za burger, krompirček ali čips, dodate jo lahko celo v marinade, juhe in enolončnice.

Sestavine: Garam Masala (koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor), sladka paprika, morska sol (nejodirana), česen, čebula, črni poper, kumina

Mešanica začimb Funky Tofu je primerna za: tofu, seitan, tempeh, zelenjavo, omake, solate, polivke, marinade in juhe

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Funky Tofu: poreklo Slovenija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

2 mnenji za Funky Tofu

  1. NATAŠA (preverjena stranka)

    Odlična

  2. andrejpodlogar1 (preverjena stranka)

    Zelo dobro.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja