» » Zelenjavna osnova

Zelenjavna osnova

(1 ocena stranke)

Že od: 7,90 

Zelenjavna osnova je mešanica začimb in zelišč, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Uporabljamo jo za pripravo jušne osnove, juh, rižote in številnih drugih jedi.

Sestavine: morska sol, zelenjava (čebula, zelena, korenček, por), trsni sladkor, maltodekstrin, sončnično olje, kurkuma, poper, peteršilj

Sašo priporoča

Deli s prijatelji

Opis

Mešanica poimenovana zelenjavna osnova je mešanica, ki je sestavljena iz različnih sestavin. Vse sestavine so skrbno izbrane in zmešane v pravem razmerju.

Z njo lahko pripravimo vsem dobro poznano jušno osnovo, katera v kuhinji velikokrat odigra pomembno vlogo, saj z njo lahko pripravimo juhe, rižote in številne druge jedi. Mešanica harmoničnih okusov je shranjena v dozici, ki omogoča enostavno doziranje in hitro pripravljeno osnovo.

Kako z mešanico zelenjavne osnove pripravimo jušno osnovo?

  • Pripravimo 500 ml vode. Vodo zavremo. S 500 ml vode prelijemo 10 gramov (slaba oziroma ne zvrhana jedilna žlica) mešanice. Dobro premešamo. Pripravljeno osnovo lahko tudi vlijemo v modelček za led in jo shranimo v zamrzovalniku. Tako imamo vedno na voljo osnovo za pripravljanje različnih jedi.

Sestavine: morska sol, zelenjava (čebula, zelena, korenček, por), trsni sladkor, maltodekstrin, sončnično olje, kurkuma, poper, peteršilj

Zelenjavna osnova je primerna za: jušno osnovo, juhe, rižote, po okusu

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 150g, Refil – 300g

1 mnenje za Zelenjavna osnova

  1. Majda (preverjena stranka)

    Zelo dobro, za zelenjavne juhe nepogrešljivo.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja