» » Zelenjavna osnova
Razprodano

Zelenjavna osnova

(1 ocena stranke)

Že od: 8,00  Že od: 6,40 

Zelenjavna osnova je mešanica začimb in zelišč, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Uporabljamo jo za pripravo jušne osnove, juh, rižote in številnih drugih jedi.

Sestavine: morska sol, zelenjava (čebula, zelena, korenček, por), trsni sladkor, maltodekstrin, sončnično olje, kurkuma, poper, peteršilj

Sašo priporoča

Opis

Mešanica poimenovana zelenjavna osnova je mešanica, ki je sestavljena iz različnih sestavin. Vse sestavine so skrbno izbrane in zmešane v pravem razmerju.

Z njo lahko pripravimo vsem dobro poznano jušno osnovo, katera v kuhinji velikokrat odigra pomembno vlogo, saj z njo lahko pripravimo juhe, rižote in številne druge jedi. Mešanica harmoničnih okusov je shranjena v dozici, ki omogoča enostavno doziranje in hitro pripravljeno osnovo.

Kako z mešanico zelenjavne osnove pripravimo jušno osnovo?

  • Pripravimo 500 ml vode. Vodo zavremo. S 500 ml vode prelijemo 10 gramov (slaba oziroma ne zvrhana jedilna žlica) mešanice. Dobro premešamo. Pripravljeno osnovo lahko tudi vlijemo v modelček za led in jo shranimo v zamrzovalniku. Tako imamo vedno na voljo osnovo za pripravljanje različnih jedi.

Sestavine: morska sol, zelenjava (čebula, zelena, korenček, por), trsni sladkor, maltodekstrin, sončnično olje, kurkuma, poper, peteršilj

Zelenjavna osnova je primerna za: jušno osnovo, juhe, rižote, po okusu

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 150g, Refil – 300g

1 mnenje za Zelenjavna osnova

  1. Majda (preverjena stranka)

    Zelo dobro, za zelenjavne juhe nepogrešljivo.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja