» » Aglio & Peperoncino

Aglio & Peperoncino

(3 ocene strank)

Že od: 4,40 

Mešanica aglio & peperoncino je – tako po svojem okusu, kot tudi obliki – edinstvena. Njena vrednost leži v prepletajočem se okusu sestavin. Bazilika in origano poskrbita za očarljivo-nežen okus, česen in čili pa mešanici dodata pravi »bum« za brbončice. Te okuse harmonično zaključijo še paprika, čebula in peteršilj.

Uporaba: najrazličnejše testenine in omake, zelenjava, meso, ribe.
Sestavine: česen, čili, paprika, čebula, bazilika, origano, peteršilj

Sašo priporoča

Opis

Aglio & Peperoncino  je z občutkom pripravljena mešanica iz različnih mediteranskih zelišč, ki ji dajejo svež in bogat okus. Struktura mešanice je drugačna, kot smo je vajeni, saj sestavine niso zmlete v prah. Vidimo lahko prepletajoče se barve, ki nam omogočajo, da v mešanici prepoznamo posamezne sestavine. Zelena zelišča – bazilika, origano in peteršilj –  dodajo nežen poleten okus, rdeč čili s pomočjo česna poskrbi za pestrost, ostale sestavine pa okuse zaokrožijo. Gre za mešanico, ki jo zelo pogosto uporabljajo v Italiji.

Uporabljamo jo lahko pri pripravi najrazličnejših jedi iz testenin, ob številni zelenjavi (kot so na primer bučke ali malancani) in pri pripravi mesa ter rib.

Primer uporabe: jedilno žlico mešanice vsujemo v skodelico. Zalijemo z dvema žlicama vode (ki jo lahko vzamemo iz posode, kjer kuhamo testenine). Pustimo stati nekaj časa, da se zelišča napijejo vode. Ko so testenine pripravljene, jih dobro odcedimo in po njih polijemo še malo oljčnega olja. Če je v posodici z mešanico ostalo še kaj vode, jo odcedimo. Nato k testeninam vmešamo mešanico, dodamo sveže nariban parmezan, dobro pomešamo in uživamo v obroku.

Sestavine: česen, čili, paprika, čebula, bazilika, origano, peteršilj

Mešanica začimb za Aglio & Peperoncino je primerna za: testenine, zelenjavo, bučke, malancani, meso, ribe, krompir iz pečice

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Mešanica začimb za Aglio & Pepperoncino poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g, Refil – 200g

3 mnenja za Aglio & Peperoncino

  1. MITJA (preverjena stranka)

    Odlično

  2. Metka (preverjena stranka)

    Nisem ljubiteljica pekočih začimb, ampak tole je ODLIČNO.

  3. Tjaša (preverjena stranka)

    Odlična začimba!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja