
0
0,00 €Predstavljamo vam enostaven recept za hrustljave čebulne obročke brez jajc. Ker smo si tokrat pripravili burger, smo se odločili, da bomo namesto tipične priloge – krompirčka, raje naredili okusne in hrustljave čebulne obročke. Čebulne obročke lahko pripravite kor prilogo ali samostojen obrok. Te lahko poljubno samo posolite ali pripravite kakšno super domačo BBQ omako.
Pa začnimo!
1. Pripravimo sestavine, olupimo čebulo in jih narežemo na centimeterske rezine (zunanjo lupino jim odstranimo).
2. Narezane obročke namočimo v ledeno mrzlo vodo.
3. Ko se obročki namakajo v hladni vodi, lahko pripravimo pivsko testo. 225 g moke zmešamo skupaj z pecilnim praškom, poprom, soljo in pivom ter dodamo 2 žlici ledene vode.
4. Vse sestavine dobro ročno premešamo in poskrbimo da naše pivsko testo ni preveč tekoče. Gostota mora biti podobna masi za šmorn.
5. Zdaj ko je pivsko testo pripravljeno, lahko čebulne obročke, ki so se namakali v hladni vodi odcedite in prenesete na kuhinjsko krpo.
6. V drugo skledo pripravite 100 g moke (v kolikor menite da potrebujete več/manj moke, si jo prilagodite) in vsako rezino čebule dodobra obložite z moko.
7. Čebulni obročki morajo biti omokano približno tako kot vidite na sliki spodaj.
8. Ko omokate vse rezine, segrejte olje tako da bo pripravljeno za cvrenje. Vsak obroček namakamo posebej in poskrbimo, da je odvečna masa spolzi.
9. Obročke sproti namakamo v pivsko testo in cvremo. Naenkrat cvrite največ 3-4 obročke (odvisno od velikost vaše posode/kozice in velikosti obročkov). Poskbeti morate da kozica ni prenatrpana, saj s tem preprečite nastanek hrustljavosti.
10. Rezine cvrete toliko časa z obeh strani, da postanejo zlato rumene barve. Pri nas smo vsako stran cvrli malo manj kot 2 minuti.
11. Ocvrte rezine odložite najprej na cedilo in šele nato na papirnato brisačo. Poskrbite, da v cedilu obročki ne bodo naloženi en na drugem, saj vlaga vpliva na hrustljavost.
12. Rezine potresite z nekaj soli in postrezite.
Opombe k receptu:
Namesto navadne moke lahko uporabite brezglutensko deklarirano moko ali katerokoli drugo, ki vam najbolj ustreza. Isto velja tudi za pivo. Prilagodite količine tako, da bo pivsko testo na koncu enake gostote kot je za šmorn.
Sol je že od nekdaj pomembna dobrina za človeštvo. Kraljeva sol, ki jo ponujamo v spletni trgovini Začimbe.si, je darilo morja. Slovenska morska sol je pridelana s tradicionalnimi postopki pridelave oziroma z naravno kristalizacijo soli v solnih bazenih. Namenjena je predvsem kulinarični rabi.
Črni poper je nepogrešljiva začimba po vsem svetu. Ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Ima prijeten in osvežujoče oster okus. Fino mleti črni poper je enostaven za uporabo, saj ga ni potrebno treti v terilniku ali mlinčku. Vsujemo ga lahko v vse jedi, kjer si zaželimo ostrega okusa po črnem popru.
Beli poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Od črnega popra se razlikuje po tem, da pridelovalci pustijo jagode, da popolnoma dozorijo in jih nato nekaj dni namakajo in olupijo. Jagode belega popra so tako malo manjše in imajo bolj enostavno in zemeljsko – a kljub temu pekočo aromo. Zaradi svoje nevtralne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih jedi (kremne omake, pire krompir, juhe) ali pa pri pripravi vseh ostalih jedi, k katerim se poper poda.
Ko govorimo o solnem cvetu, govorimo o prvih, krhkih solnih kristalih, ki nastanejo na vrhu vodne gladine. Fleur de Sel izvira iz tradicionalnih portugalskih solin, ki se nahajajo v naravnih parkih Ria Formosa in Sapal do Castro Marim. Je ročno pridelan in ima NFC (natural food certifiers) certifikat. Vsebuje veliko mineralov, magnezija in kalcija. Uporabljajo ga najbolj zahtevni kuharji, saj v že majhnih količinah skriva ogromno okusa. Uporabljamo ga lahko lahko pri pripravi najrazličnejših gurmanskih jedeh, pogosto pa se ga dodaja tudi k čokoladnim sladicam, saj malo solnega cveta še bolj poudari okus čokolade.
Črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo. Celi črni poper v naši ponudbi je Telichery.
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.