Govedina s kašo

Deli s prijatelji

Okusna jed iz govejega mesa z dodatkom prosene in / ali ajdove kaše in nekaj zelenjave. Okusi v jedi se bodo lepo prepletali in naše brbončice bodo zadovoljne.

Govedina s kašo

Za pripravo govedine s kašo potrebujemo naslednje pripomočke:
  • Lonec za kašo
  • Ponev ali lonec za govedino
  • Žlico
  • Nož
  • Desko
Za pripravo govedine s kašo potrebujemo naslednje sestavine:

Govedina s kašo

Začimbe za govedino s kašo lahko kupite s klikom na spodnje gumbe
BBQ: Über Alles Dimljena sladka paprika – mleta Kraljeva sol – mleta – nejodirana Peteršilj – drobljen Luštrek – drobljen Česen - mleti Črni poper mleti Dodaj vse v košarico
Govedino s kašo se pripravi na sledeči način:
  1. Goveje meso najprej popražite ali podušite do gotovega, na sesekljani čebuli. Začinite ga z uber alles in dimljeno papriko. Ne pozabite posoliti.
  2. Skuhajte kašo po navodilih z embalaže.
  3. Zelenjavo dobro operite, očistite in nasekljajte na drobne koščke ter jo do polovice skuhajte v osoljeni vodi.
  4. Jajci penasto umešajte in jima dodajte smetano.
  5. Ko je goveje meso gotovo, ga narežite na še manjše koščke, kot so ponavadi kosi za golaž.
  6. Ko je vse skuhano, meso in zelenjavo dodajte kaši, dobro premešajte in vmešajte še jajčno zmes.
  7. Vse skupaj preložite v pekač.
  8. Ne potlačite mase, ampak jo pustite bolj rahlo, da se bo zapekla večja površina.
  9. Pecite 30 minut na 200 stopinj Celzija.

Govedina s kašo

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji