Francoski opečenec z začimbami

objavljeno v Recepti, Sladice, Veganske jedi, Začimbe
Deli s prijatelji

Francozi zagotovo znajo uživati in prav je tako! Francoski toast si privoščite za zajtrk ali kot sladico, ki v naši različici ni prav nič grešna, je pa zagotovo dovolj dekadentnega okusa.

Francoski opečenec z začimbami

Za 6 francoskih opečencev boste potrebovali:
  • 1 skodelico mandljevega ali kokosovega mleka
  • pol žlice rjavega sladkorja
  • ščepec cimeta ali več (po okusu)
  • ščepec kurkume
  • 6 rezin polnozrnatega opečenca (toasta)
Začimbe za pripravo francoskega opečenca lahko dobite pri nas s klikom na spodnje gumbe
Rjavi sladkor Cimet Kurkuma Dodaj vse v košarico
Priprava francoskih opečencev z začimbami:

V rastlinsko mleko vmešajte sladkor, cimet in kurkumo. Rezine opečenca potopite v mešanico, nato pa popecite na ponvi, ki ste jo ogreli na srednjo temperaturo. Postrezite z medom ali javorjevim sirupom, čokoholiki pa si poleg privoščite nutelo ali domač veganski namaz.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji