Fižolova juha – recept št.: 2

Deli s prijatelji

Za dobro, nasitno kosilo ne potrebujemo vedno veliko različne zelenjave. Fižolova juha je zelo hranljiva, hitro pripravljena jed, zraven nje pa se enkratno prileže domača fokača.

Fižolova juha

Za pripravo fižolove juhe potrebujemo naslednje pripomočke:
  • Lonec
  • Nož
  • Desko
  • Kuhalnico
Za pripravo fižolove juhe potrebujemo naslednje sestavine:

Fižolova juha

Začimbe za fižolovo juho lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Lovor – listi Zelenjavna osnova Dimljena sladka paprika – mleta Dimljena pekoča paprika – mleta Kraljeva sol – mleta – nejodirana Črni poper mleti Dodaj vse v košarico
Fižolovo juho se pipravi na sledeč način:
  1. V posodi, v kateri bomo kuhali juho, popražimo na manjše kose narezano slanino.
  2. Dodamo ji olupljeno in nasekljano čebulo.
  3. Ko čebula postekleni, ji dodamo olupljen, na kocke narezan, opran krompir.
  4. Dobro premešamo in dolijemo vodo. Dodamo lovorjev list in olupljen, sesekljan česen.
  5. Vmešamo še paradižnikovo mezgo, dobro premešamo, posolimo, dodamo dimljeno papriko, zelenjavno osnovo in poper. Kuhamo 15 minut.
  6. Dodamo še odcejen fižol in kuhamo dodatnih 20- 30 minut.
  7. Tik pred koncem kuhe, lahko eno zajemalko juhe spasirate s paličnim mešalnikom in jo vrnete nazaj v lonec. S tem boste juho zgostili. Po želji lahko spasirate več juhe, lahko pa tudi dodate še vodo, če se vam bo zazdelo, da je juha pregosta.

Juhe je količinsko za 3-4 porcije in je dokaj gosta.

Fižolova juha

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji