Dušeno kislo zelje z Madras curryem

objavljeno v Recepti, Zelenjavne jedi | 0

Sezona zelja se začenja, zato v naši kuhinji že diši po njem. Pripravili smo recept za kislo zelje z azijskim pridihom …

Dušeno kislo zelje
Dušeno kislo zelje z Madras curryem
Sestavine za dušeno kislo zelje:
Potek:
  • Zelje speremo z vodo.
  • Segrejemo olje ali mast z ocvirki.
  • Dodamo sesekljano čebulo in jo malo popražimo.
  • Dodamo še por. Pražimo toliko časa, da se zmehča (to je precej hitro).
  • K čebuli in poru dodamo zelje.
  • Solimo in popramo. Pražimo približno 10 minut.
  • Vse zalijemo z malo vode, pokrijemo in dušimo še približno 15 minut.
  • Dodamo Madras curry in dušimo še 15 minut. Vmes pomešamo, da se ne prime in po potrebi dolijemo še malo vode.
  • Ko je jed pripravljena, jo pustimo počivati 10 – 15 minut.
  • Če želimo, si lahko dodamo še žlico kisle smetane.
Dušeno kislo zelje s smetano
Serviranje s smetano

Pa dober tek!