Čokoladna prosena kaša s cimetom in vaniljo

objavljeno v Recepti, Vegetarijanske jedi, Začimbe

Za zajtrk ali večerjo si pripravite okusno čokoladno proseno kašo, ki je v hladnejših mesecih prava hrana za dušo. Proso je žito, ki vsebuje veliko mineralov in naj bi pripomoglo tudi k lepšim lasem ter nohtom, če ga boste uživali vsak dan.

Čokoladna prosena kaša s cimetom in vaniljo

Sestavine za proseno kašo s cimetom in vanilijo*:

*za 2 osebi

Začimbe za pripravo prosene kaše s cimetom in vanilijo lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Cejlonski cimet Vanilja Sladkor Sol Dodaj vse v košarico
Priprava prosene kaše s cimetom in vanilijo:
  1. Mleko zavrite in med mešanjem dodajte kakav, proseno kašo ter sol.
  2. Kuhajte na nizki temperaturi, dokler se kaša ne zmehča.
  3. Vmešajte sladkor, cimet in vaniljo (po okusu) ter po želji okrasite s koščki čokolade ali suhega sadja.

 

Pa dober tek! 🙂