Čičerikin kari

objavljeno v Recepti, Veganske jedi, Začimbe | 0

Kari je nadvse priljubljena in preprosta jed, ki je zaradi uporabe zdravilnih začimb dobro dene tudi vašemu zdravju. Danes z vami delimo recept za različico, ki si jo lahko privoščijo tudi vegani. V glavni vlogi sta čičerika in kokosovo mleko ter seveda nepogrešljive začimbe.

Čičerikin kari

Priprava čičerikinega karija:
  1. Narežite eno čebulo in jo dodajte v srednje velik lonec, v katerem ste raztopili ghee ali kokosovo olje.
  2. Na srednjem ognju dušite, da porjavi, nato dodajte pol čajne žličke vsake od naslednjih začimb: mleta kurkuma, curry v prahu, ingver in česen.
  3. Dušite eno minuto, dokler začimbe ne dišijo, nato dodajte eno pločevinko odcejene in oprane čičerike ter eno pločevinko kokosovega mleka.
  4. Ko mešanica zavre, dodajte pest lističev špinače.
  5. Jed zaključite tako, da vanjo iztisnete sok ene limete, nato pa postrezite z rižem (ali pojejte samostojno)!

 

Pa dober tek! 🙂