Chili sin/con Carne recept

Na Začimbe.si radi ustvarjamo, poizkušamo in testiramo in tokrat smo dobili idejo… Kaj če bi pripravili eno najbolj mesnih jedi… brez mesa? 🙂 In tako je nastal po naše poimenovan Chili sin Carne. Če vas zanima kako ga pripraviti, berite naprej. Če pa bi vas bolj zanimal recept za Chili con Carne, pa smo poskrbeli tudi za to – postopek je zelo podoben samo eno sestavino zamenjajte z mesom.

Chili con/sin Carne

Sestavine, ki jih potrebujemo za Chili sin Carne (za 4 osebe):
  • 1x srednje velika rdeča čebula
  • 1x konzerva (400g) rdečega fižola
  • 2x rdeča paprika
  • 1x mala konzerva koruze
  • 1x pasiran paradižnik
  • 2x mala žlica Chili con Carne začimbne mešanice
  • 1 dcl vina (opcijsko)
  • 1x tablica temne čokolade
  • 400 g tofuja (za Chili con Carne uporabite meso)

 

Postopek priprave Chili sin Carne

Popražimo čebulo da lepo postekleni, dodamo na 1 cm velike kocke narezan tofu. Ker se tofu za razliko od mesa ne potrebuje dolgo pražiti lahko takoj dodamo še ostale sestavine: fižol, paradižnik in mešanico začimb. Če želimo lahko na tej točki tudi zalijemo z vinom. V kolikor želimo zelenjavo bolj trdo, dodamo proti koncu koruzo in papriko, drugače pa jo dodamo po občutku. Vse skupaj kuhamo dokler odvečna voda povre. Za zaključek pa lahko 5 minut pred zaključkom kuhanja dodate še temno čokolado, ki jedi doda pravo barvo, spremeni teksturo in pravi okus.

 

Pa dober tek 🙂