Čemaževo maslo

Zelo enostaven recept za doma pripravljeno čemaževo maslo.

Čemaž al divji česen
Čemaž al divji česen

Čas priprave: približno 10 – 15 minut

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo čemaževega masla:
  • 150 g masla
  • 50 g sončničnega olja
  • 100 g čemaža
  • sol
  • poper
Postopek priprave masla s čemažem:
  • Najprej naberemo svež čemaž.
  • Nato ga operemo in osušimo.
  • Narežemo ga na tanke trakove.
  • Vse sestavine prenesemo v večjo skledo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dobimo pretlačeno čemaževo maslo.
  • Prestavimo v posodico in ohladimo v hladilniku.

Nasvet: maslo lahko tudi zmrznemo v zamrzovalniku in ga tako spravimo tudi za čas izven sezone čemaža.

 

 

 

 

 

Pa dober tek!