Bučni kolač

objavljeno v Recepti, Sladice, Začimbe
Deli s prijatelji

Preprost, malo drugačen bučni kolač vas bo prevzel z omamnim vonjem in dobrim okusom. Za vse ljubitelje buč!

Bučni kolač

Za pripravo bučnega kolača potrebujemo naslednje pripomočke:
  • Okrogel pekač z luknjo, premera 25 centimetrov
  • Posodo za dušenje bučk
  • Palični mešalnik
  • Posodo za mešanje mase za kolač
  • Posodo za mešanje preliva
  • Žlico ali kuhalnico
  • Ročni mešalnik ali robota
  • Pripomoček za mletje klinčkov
  • Cedilo
  • Tehtnico
Za pripravo bučnega kolača potrebujemo naslednje sestavine:

Za preliv:

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g sirnega namaza (kremni sir) nevtralni okus
  • 1-2 žlici mleka

Bučni kolač

Začimbe za bučni kolač lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Ingver – mleti Klinčki – mleti Muškatni orešček – mleti Kraljeva sol – mleta – nejodirana Vanilin sladkor z Burbonsko vaniljo Cimet – mleti Rjavi trsni sladkor Dodaj vse v košarico
Bučni kolač se pripravi na sledeč način:
  1. Mehko maslo in rjavi sladkor zmešajte v gladko zmes.
  2. Dodajte jajci in penasto umešajte.
  3. Moko zmešajte v drugi posodi, skupaj začimbami, sodo in pecilnim.
  4. Penasto umešani jajčni zmesi izmenično počasi dodajajte moko z dodatki, ohlajen bučni pire in pinjenec.
  5. Okrogel pekač premera 25 centimetrov, z luknjo na sredini, namažite z maslom in potresite z moko.
  6. Zlijte vanj pripravljeno maso in pecite 55 minut na 190 stopinj Celzija.
  7. Pečen kolač naj počiva pol ure, medtem zmešajte sestavine za preliv.
  8. Dodajte le toliko mleka, da preliv dobi strukturo jogurta.
  9. Z njim premažite kolač in ga postrezite.

Bučni kolač

Nasvet:

Za pripravo bučnega pireja, razrežite in olupite eno izmed oranžnih buč in ji odstranite semenje. Buča je lahko maslenka, hokaido ali muškatna buča.
Bučo narežite na manjše kose in jo podušite v pokriti posodi, na zmerni temperaturi z dodatkom žlice ali dveh vode.

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji