Janež: uporaba in recepti
|

Z besedo janež v kulinariki označujemo male plodove aromatične rastline, ki se latinsko imenuje Pimpinella anisum. Gre za sorodnico kumine, kumina, kopra in komarčka in prvotno izvira iz Sredozemlja in Bližnjega vzhoda. Dandanes je razširjena skoraj povsod po svetu. Ovalne … Preberi več

Zvezdasti janež – uporaba in recepti
|

Zvezdasti janež je prikupen majhen plod zimzelenega drevesa, ki je doma v tropskih azijskih krajih. Prvotna domovina te začimbe sta Kitajska in Vietnam. Kot že njegovo ime samo pove, ima zvezdasti janež (oziroma plod) obliko zvezde. Zvezde imajo največkrat osem … Preberi več

Vonj in okus praznikov – praznične začimbe
|

Z današnjim dnem smo vstopili v praznični december in čas, ko bomo od vsepovsod vonjali praznične vonjave – pravkar pečene piškote, kuhano vino …  Začimbe so zagotovo pomembne sestavine, ki skrbijo za omamne vonjave in okuse naših prazničnih jedi. Pripravili smo … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri