Zeliščna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v … Preberi več

Losos z medom

Ribe vsebujejo veliko Omega 3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na človeški organizem, zato bi se večkrat morale znajti na naših krožnikih. Tudi losos ni izjema. Pri ribah je dobro paziti, da kupimo ulovljene prosto živeče in ne gojene ribe. … Preberi več

Ajdove kroglice

Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice – skupaj … Preberi več

5 razlogov za uživanje zlatega mleka

Zagotovo ste že slišali za zdravilno in zelo okusno zlato mleko, živahno rumen napitek, ki je v vzhodni medicini popolnoma nepogrešljiv. Kaj to je in zakaj priporočamo njegovo uživanje, si preberite v današnjem blogu, v katerem razkrivamo tudi tradicionalen recept … Preberi več

Obogaten zdrob iz pečice

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici. Kaj potrebujemo … Preberi več

Špinačna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo… To je samo nekaj … Preberi več

Fižolova juha

Fižolova je juha je izvrstna, krepka, okusna jed, primerna za hladne dni. Če ji bomo dodali pa še krompir v kosih ali koščke zelenjave bo pa sploh odlična. Tudi testenine nikakor ne smejo manjkati v njej. Fižol lahko v celoti … Preberi več

Ocvrte mesne kroglice

Mesne kroglice – domiselna in zabavna oblika mletega mesa, ki je okusna in enostavna za uživanje. Katere dodatke boste izbrali za vaše mesne kroglice, je povsem vaša izbira. Priporočamo vam samo, da se ne držite vedno samo klasike. Uporabite različne … Preberi več

Pire krompir iz pečice

Imate radi pire krompir? Bi ga radi naredili malo drugače? Torej pripravite pire krompir iz pečice! Kako pripraviti pire krompir iz pečice? Skuhajte si količino krompirja, primerno številu oseb za mizo. Krompirju dodajte rezino masla, mleti česen, sol in muškatni … Preberi več

Posebni polpeti

Vam je ostala porcija mletega mesa? Bi radi naredili polpete, ampak ne klasične? Potem berite naprej! Za posebne polpete potrebujete 1 žlica olja 1/2 čebule 2 žlici celih ovsenih kosmičev 1 žlico celega sezama 150 g surovega, mletega mesa ščep … Preberi več

Jesenska omleta

Omleta je čudovita in hranilna jed, ki je preprosta za pripravo, njen okus pa nikogar ne razočara. Zakaj? Zato, ker ji lahko dodajamo poljubne dodatke, povsem po naših željah. Na naših krožnikih je danes pristala jesenska omleta, v kateri kraljujejo … Preberi več

Pečenka Sugo Bolognese

S pripravo pečenke Sugo Bolognese, boste porabili nekaj ostankov iz hladilnika, in še ubadati se vam ne bo treba z mislijo, katere začimbe dodati. Dodali boste namreč kar začimbno mešanico, ki smo jo že vnaprej pripravili za vas. Naj vas … Preberi več

Najboljša BBQ omaka za hamburger

Najbolj popularni in nepogrešljivi del hamburgerja je definitivno bbq omaka, zato vam danes predstavljamo recept za najboljšo BBQ omako za hamburger. Pripomočki za najboljšo BBQ omako za hamburger kozica čajna žlička metlica žlica merilna posoda Za pripravo najboljše BBQ omake … Preberi več

Polentine palčke

Tradicionalna, in predvsem med mladimi velikokrat pozabljena, polenta je izjemna stranska jed, ki obrok popestri s svojim okusom in strukturo. Namesto kruha jo lahko ponudimo k različnim enolončnicam, lahko si jo privoščimo za zajtrk oblito z mlekom, ali pa jo … Preberi več

Cejlonski cimet – uporaba v kuhinji

Cejlonski cimet spada v skupino najstarejših začimb na svetu in velja za pravo različico cimeta. Kaj je cejlonski cimet? Cejlonski cimet raste v južnem in jugovzhodnem delu Azije, na Madagaskarju, Sejšelih in na Šrilanki, ki danes velja tudi za uvoznico … Preberi več

Avokadov namaz s paradižnikom

Verjetno vsi poznamo mehiške namaze in omake, od nacho sira pa vse do guacamole omake. Avokadov namaz s paradižnikom je skorajda guacamole, le da je to omiljena verzija,ki je prilagojena našemu evropskemu okusu. Ni pekoč, dodani niso ne čiliji in … Preberi več

Zelenjavni golaž iz leče

Ko govorimo o golažu, imamo navadno v mislih gosto enolončnico z zelenjavo in kosi mesa. Pomembna je velika količina čebule, da se golaž dobro zgosti. Lečin golaž ne vsebuje mesa, vseeno pa je gosta enolončnica in v več pogledih tudi … Preberi več

Čili s črnim fižolom in pomarančno esenco

V jesenskih dneh se pogrejte z vegetarijanskim čilijem s črnim fižolom, ki ga odlično dopolnjuje okus pomaranče. Sladkost paradižnika in pomaranče ublaži aroma kumine ter pikantnost čilija in kajenskega popra. Sestavine za čili s črnim fižolom in pomarančno esenco*: *za … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri