Začimbe za piščanca na žaru – najbolj popularne

Piščanec, eden izmed nepogrešljivih tipov mesa z žara, seveda pa je za dobrega piščanca na žaru potrebna tudi uporaba dobrih začimb. Osnovi vsake dobre začimbne mešanice-  ne samo za piščanca, ampak za vse tipe mesa – sta seveda sol in … Preberi več

Marinade za meso na roštilju / žaru

Marinada, nepogrešljivi del priprave vsakega mesa na žaru, saj poskrbi ne le za okus mesa, ampak tudi za njegovo mehkobo in sočnost. Definitivno pa tukaj velja pravilo, da dlje, kot je meso v marinadi, boljše je. 1. Sol Uporaba soli … Preberi več

Začimbe za pleskavice, mleto meso

Toplo vreme, čas uživanja v vročem soncu in v dobrotah na žaru. Med najbolj popularnimi pa so seveda dobrote iz mletega mesa, posebno pleskavice in čevapčiči. Za vsako dobro maso za pleskavice in čevapčiče je seveda ključnega pomena izbira mletega … Preberi več

Kako začiniti perutničke za žar

Perutničke, nepogrešljive na poletnem žaru, in seveda tudi med popularnimi vrstami mesa na žaru. Zato vam danes predstavljamo 3 glavne napotke, kako začiniti perutničke za na žar, in s tem popolnoma osvojiti svoje goste. Kdaj začiniti perutničke? Perutničke so takšen … Preberi več

Najpogostejše začimbe za peko na žaru

Sezona žara je v polnem razmahu in kot pravi žar mojstri vam tokrat predstavljamo najpogostejše začimbe za peko na žaru. Sol Seveda vsak žar mojster se zaveda, da je osnova vsakega dobrega žar mesa, sol. Potrebno pa je tudi vedeti, … Preberi več

Začimbe za meso za žar

Sončno in vroče poletje je idealni čas za peko na žaru. Kot vsak dober žar mojster hoče svoje goste navdušiti s svojimi specialitetami na žaru. Seveda pa tukaj glavno vlogo odigrajo začimbe, s katerimi okus mesa na žaru povzdignemo na … Preberi več

Kako začiniti meso za žar?

Poletje je že tu in sezona žara se je že začela. Preden pa kot žar mojstri postavite svoje mojstrovine pred svojimi bližnjimi, je potrebno začeti pri samih osnovah in sicer pri ključnem postopku začinjanja mesa za žar. Izbira vrste mesa … Preberi več

Ribe na žaru

Ko v vročih dneh ne moremo pobegniti k morju ali pa k reki, lahko vsaj delček tega prinesemo k sebi na svojem krožniku. To, da so ribe ena bolj zdravih hran, ki si jih lahko pripravimo, je že nekaj časa … Preberi več

Marinade za žar

Če ste že poskusili marinirano meso, potem vam je že popolnoma jasno, da je marinirano meso z žara okusnejše in mehkejše. Če pa v to še niste prepričani, pa upamo, da vas bo ta zapis premamil, da to čim prej … Preberi več

Jedi na žaru – osnove

Sezona sonca, dolgih dni, piknikov in žara se je že začela. Da boste s svojimi jedmi presenetili prijatelje in najdražje, smo na kup spravili nekaj nasvetov, ki jih mora poznati vsak mojster žara. Izberite kakovostne sestavine Zelo pomembna stvar, ki se … Preberi več

Žar in zelenjava

Čas za zelenjavo z žara! V kolikor že segrevate žar, bi bila strašanska škoda, če na njem ne bi pripravili še nekaj okusne sezonske zelenjave. Njena priprava je popolnoma enostavna, če le imamo prave pripomočke. Poleg tega pri zelenjavi ni … Preberi več

Pečene banane s cimetom

Pečene banane s cimetom so sladica, katero skoraj zagotovo pozna velika večina tabornikov in tistih, ki se radi družijo ob ognju na prostem. Za pripravo namreč ne potrebujemo nobene posode in drugih posebnih kuhinjskih pripomočkov; na seznamu potrebščin so samo … Preberi več

Ameriška omaka za žar

Marsikdo misli, da obstaja samo ena, klasična ameriška omaka za žar, pa temu ni tako. Vsako območje ima svoje priljubljene sestavine in svoje različice omak za žar. Pripravili smo nekaj pogosto uporabljenih ameriških omak za žar: *Če pripravljamo meso za več … Preberi več

BBQ omake

Obstajajo BBQ (oziroma barbecue – v prevodu žar) omake različnih tipov, okusov, barv … Pripravili smo listo različnih (BBQ) omak za žar, ki se pogosto pojavljajo v restavracijah po svetu. Prepričani smo, da boste našli pravo za svoj kos mesa! 😉 BBQ … Preberi več

Švicarski burger s šampinjoni in rukolo

Švicarski burger s šampinjoni in rukolo je hitro pripravljen obrok, s katerim brez težav zadovoljimo naše brbončice. Njam! 😉 Čas priprave: 25 – 30 minut Sestavine: 450 gramov mlete govedine 250 gramov svežih šampinjonov 2 šalotki rukola 4 lističi sira … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri