Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Veganski bučni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

Goveji zrezki v paradižnikovi omaki

Odkar pomnim so bili goveji zrezki v kakršnikoli omaki pogosto na jedilniku naše družine. Mehko meso, ki gre kar samo narazen, velikokrat smo jedli bolje kot v restavraciji! Goveji zrezki se ujemajo z različnimi omakami, potrebno pa je paziti, da … Preberi več

Fokača

Čudovito, hrustljavo testo, ki vas bo razvajalo z aromatičnimi dodatki. Kaj boljšega si sploh lahko še želite. Kaj potrebujete za pripravo fokače: pečico pekač velikosti pečice posodo za vzhajanje testa skodelico za preliv tehtnico peki papir kuhalnico Sestavine za pripravo … Preberi več

Polenta z začimbami

Polenta je jed, skuhana iz koruznega zdroba. Koruzni zdrob dobimo z mletjem koruznih zrn, s počasnim trenjem dveh kamnov in je prehodna oblika med zrnom in koruzno moko. Koruza je žito, ki ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi … Preberi več

Začinjene perutničke – začimbe za perutničke

Začinjene perutničke predstavljajo pravi hit vsakega gospodinjstva ne glede na letni čas, zato torej vam danes predstavljamo recept za začinjene perutničke, ki jih lahko spečete v pečici, na žaru ali celo na ponvici. Pripomočki za pripravo začinjenih perutničk: žlica čajna … Preberi več

Brusnični napitek z začimbami

Z začimbami lahko poživimo tudi pijačo – danes vam priporočamo brusnični napitek z začimbami. Sestavine za brusnični napitek z začimbami: 1 dcl vode 1,5 dcl brusničnega soka 1/2 čajna žlička ingverja v prahu 1 čajna žlička cimeta 1/2 čajna žlička muškatnega oreška 1 žlica svežega … Preberi več

Začimbe v nosečnosti – katere so prepovedane?

Nosečnost je za ženske čas, ko morajo še bolj paziti na svoje zdravje in prav tako paziti na vse kar zaužijejo. V pomoč vam danes predstavljamo prepovedane začimbe v nosečnosti. Noseča ženska mora poleg svojega počutja, paziti tudi na počutje … Preberi več

Začimbe za pleskavice, mleto meso

Toplo vreme, čas uživanja v vročem soncu in v dobrotah na žaru. Med najbolj popularnimi pa so seveda dobrote iz mletega mesa, posebno pleskavice in čevapčiči. Za vsako dobro maso za pleskavice in čevapčiče je seveda ključnega pomena izbira mletega … Preberi več

Začimbe za meso za žar

Sončno in vroče poletje je idealni čas za peko na žaru. Kot vsak dober žar mojster hoče svoje goste navdušiti s svojimi specialitetami na žaru. Seveda pa tukaj glavno vlogo odigrajo začimbe, s katerimi okus mesa na žaru povzdignemo na … Preberi več

Timijan – uporaba v kuhinji

Materina dušica ali z drugo besedo timijan je sredozemsko zelišče z zelo aromatičnim vonjem in močnim okusom, ki je nepogrešljiva začimba v kuhinji. Timijan je grmovnica, ki zraste do nekje 50 cm v višino, izvira iz Sredozemlja in velja za … Preberi več

Kako začiniti meso za žar?

Poletje je že tu in sezona žara se je že začela. Preden pa kot žar mojstri postavite svoje mojstrovine pred svojimi bližnjimi, je potrebno začeti pri samih osnovah in sicer pri ključnem postopku začinjanja mesa za žar. Izbira vrste mesa … Preberi več

Otroci, kuhanje in začimbe

Tokrat bi se dotaknili povezave med otroci in uporabo začimb v kuhinji. Začimbe niso samo sestavni del kulinaričnega doživetja, ampak imajo tudi zdravilne učinke, katere je dobro poznati in uporabiti. Zaradi nepoznavanja večina staršev jedem za otroke raje ne dodaja … Preberi več

Začimbe – kaj pazimo pri nakupu in kje jih kupiti

Vsakdo, ki rad kuha, se je zagotovo že srečal z vprašanjem, kje kupiti kvalitetne začimbe. V današnjem svetu  je za želene stvari vredno pobrskati tudi po spletu, saj le-ta namreč omogoča lahek dostop do številnih kvalitetnih produktov. Na spletu lahko … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri