Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu

Predstavljamo vam enostaven recept za hrustljave čebulne obročke brez jajc. Ker smo si tokrat pripravili burger, smo se odločili, da bomo namesto tipične priloge – krompirčka, raje naredili okusne in hrustljave čebulne obročke. Čebulne obročke lahko pripravite kor prilogo ali … Preberi več

Polnjen sladek krompir

Jedi iz sladkega krompirja so v zadnjih letih postale zelo popularne. Za to seveda obstaja razlog: sladki krompir je hranljivo, nasitno in zelo uporabno živilo. Zaradi svoje sladkobe je uporaben tudi v sladicah, dobro pa se obnese tudi v slanih … Preberi več

Piščančja curry juha

Orientalska začimbna mešanica curry, se je že precej uveljavila v našem prostoru. Po večini jo uporabljamo za pripravo omake, ki se odlično prilega k rižu. Poznamo več vrst curry mešanice. Nekatere začimbe v mešanici so stalnica, le dodane količine vsake, … Preberi več

Zelenjavne lazanje – katere poznamo

Ste vedeli, da lazanja sploh ne prihaja iz Italije? Italijani so res bili tisti, ki so izpopolnili recepturo in ustvarili lazanjo, kot jo poznamo danes. Grki pa so bili tisti prvi, ki so ustvarili prvo formo lazanje. Beseda lasagne izhaja … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Veganski bučni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

Goveji zrezki v paradižnikovi omaki

Odkar pomnim so bili goveji zrezki v kakršnikoli omaki pogosto na jedilniku naše družine. Mehko meso, ki gre kar samo narazen, velikokrat smo jedli bolje kot v restavraciji! Goveji zrezki se ujemajo z različnimi omakami, potrebno pa je paziti, da … Preberi več

Fokača

Čudovito, hrustljavo testo, ki vas bo razvajalo z aromatičnimi dodatki. Kaj boljšega si sploh lahko še želite. Kaj potrebujete za pripravo fokače: pečico pekač velikosti pečice posodo za vzhajanje testa skodelico za preliv tehtnico peki papir kuhalnico Sestavine za pripravo … Preberi več

Pleskavica pod testom

Pleskavica je imenitna zadeva, kjer lahko uporabite mnogo začimb in vsakič ustvarite drugačno kulinarično dobroto. Če pa ji dodate še domač kruh, bo užitek toliko bolj popoln. Poznate rek: Dodajmo barve življenju? Mi pravimo: Dodajmo začimbe življenju. Kaj potrebujemo za … Preberi več

Ajdove kroglice

Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice – skupaj … Preberi več

Francoski opečenec z začimbami

Francozi zagotovo znajo uživati in prav je tako! Francoski toast si privoščite za zajtrk ali kot sladico, ki v naši različici ni prav nič grešna, je pa zagotovo dovolj dekadentnega okusa. Za 6 francoskih opečencev boste potrebovali: 1 skodelico mandljevega … Preberi več

5 razlogov za uživanje zlatega mleka

Zagotovo ste že slišali za zdravilno in zelo okusno zlato mleko, živahno rumen napitek, ki je v vzhodni medicini popolnoma nepogrešljiv. Kaj to je in zakaj priporočamo njegovo uživanje, si preberite v današnjem blogu, v katerem razkrivamo tudi tradicionalen recept … Preberi več

Špinačna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo… To je samo nekaj … Preberi več

Fižolova juha

Fižolova je juha je izvrstna, krepka, okusna jed, primerna za hladne dni. Če ji bomo dodali pa še krompir v kosih ali koščke zelenjave bo pa sploh odlična. Tudi testenine nikakor ne smejo manjkati v njej. Fižol lahko v celoti … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri