Timijan – uporaba v kuhinji
|

Materina dušica ali z drugo besedo timijan je sredozemsko zelišče z zelo aromatičnim vonjem in močnim okusom, ki je nepogrešljiva začimba v kuhinji. Timijan je grmovnica, ki zraste do nekje 50 cm v višino, izvira iz Sredozemlja in velja za … Preberi več

Sredozemske začimbe: vrste in značilnosti
|

Z besedo Sredozemlje označujemo območje 22 držav, ki se raztezajo okrog Sredozemskega morja. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo to ozemlje središče številnih velikih imperijev. Dandanašnji dan je območje poseljeno z različnimi narodi z raznovrstnimi kulturami. Vsekakor se zgodovinska in … Preberi več

Polenta: popečene kocke s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami
|

Polenta je tradicionalna jed, ki jo poznamo skoraj vsi. Pri njeni pripravi se lahko malo poigramo in iz nje na hitro pripravimo nadvse okusno prilogo. Tokrat objavljamo recept za okusno popečeno polento s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami. Če katere … Preberi več

Začimbe in zelišča
|

Zelišča in začimbe so nepogrešljiv del dobro opremljene kuhinje, saj bi bile brez njih jedi precej puste. Našim kreacijam dodajajo aromo, barvo in teksturo, poleg tega pa tudi poudarijo in krepijo okuse drugih sestavin. Lahko jih uporabljamo tudi kot »pomočnike« … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri