Polentine palčke

Tradicionalna, in predvsem med mladimi velikokrat pozabljena, polenta je izjemna stranska jed, ki obrok popestri s svojim okusom in strukturo. Namesto kruha jo lahko ponudimo k različnim enolončnicam, lahko si jo privoščimo za zajtrk oblito z mlekom, ali pa jo … Preberi več

Chia puding z jagodičevjem

Vsi poznamo občutek želje po nečem sladkem ali slanem, ko nam pade energija. Velikokrat se v takem trenutku poslužimo nečesa nezdravega, kar nas poteši za kratek čas, a smo kmalu spet lačni. Svojemu telesu in svojim možganom bi naredili veliko … Preberi več

Piščanec s curryjem in jogurtom

Curry, indijska skrivnostna začimba, ki postaja pravi hit tudi drugod po svetu, zato vam danes prestavljamo recept za piščanca s curryjem in jogurtom. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo piščanca s curryjem in jogurtom: plastično posodo nož desko žlico skodelico nizko … Preberi več

Worcester omaka – recept

Znamenita angleška Worcester omaka že 150 let predstavlja nadomestek indijske začimbne omake, vendar je danes ne izdelujejo in uporabljajo samo v Angliji, ampak že po celem svetu. Ima značilen pikanten, a hkrati kislo sladek okus, uporabljamo pa jo lahko kot … Preberi več

Prava bolonjska omaka

Prava bolonjska omaka, klasična italijanska mesna omaka, ki navdušuje ljudi po celem svetu. Različic bolonjske omake je ogromno, ampak danes vam predstavljamo recept za pravo italijansko bolonjsko omako. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo prave bolonjske omake: nož deska žlica skodelica … Preberi več

Kruhovi cmoki

Kolikokrat se vam zgodi, da kupite preveč kruha in ne veste kaj narediti z njim, da se ne pokvari. Za padec sladkorja je rešitev v kruhovem narastku. Za konkretno lakoto, pa so kruhovi cmoki vedno dobra odločitev. Mi smo jih … Preberi več

Prosena kaša s hruško in cimetom

Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom. Za pripravo prosene kaše s huško in cimetom potrebujemo naslednje pripomočke: plastično posodo nož desko merilno posodo … Preberi več

Humus namaz

Če še niste nikoli poskusili tega arabskega namaza, potem je skrajni čas, da to storite. Baza je čičerika, ki jo zmiksate v pasto, dodate začimbe in nekaj dodatkov in humus je pred vami. Zdrav, polnovreden, okusen in izjemno preprost namaz z … Preberi več

Avokadov namaz s paradižnikom

Verjetno vsi poznamo mehiške namaze in omake, od nacho sira pa vse do guacamole omake. Avokadov namaz s paradižnikom je skorajda guacamole, le da je to omiljena verzija,ki je prilagojena našemu evropskemu okusu. Ni pekoč, dodani niso ne čiliji in … Preberi več

Jabolčni kruh

V jesenskem času si vsi želimo toplejših jedi in sladic. V tem času so sezonska jabolka in hruške, buče, zelje, repa itd. Najbolj od vsega se prileže košček pite ali sladkega kruha s skodelico čaja ob strani. K temu pa … Preberi več

Zelenjavni golaž iz leče

Ko govorimo o golažu, imamo navadno v mislih gosto enolončnico z zelenjavo in kosi mesa. Pomembna je velika količina čebule, da se golaž dobro zgosti. Lečin golaž ne vsebuje mesa, vseeno pa je gosta enolončnica in v več pogledih tudi … Preberi več

Sadna solata iz melon s polivko

Poleti se posebej priležejo sveže in hladne jedi in živila, kljub jesenskemu vremenu pa so sadne solate še vedno zanimive. Pri njih je najboljši del to, da so osvežilne in sladke, hkrati pa so polne vitaminov, mineralov in vlaknin. Saj … Preberi več

Pečen zorjen goveji kotlet z gorčično omako s kaprami

Zorjena govedina je v zadnjem času vedno bolj popularna, zato vam danes predstavljamo recept za pripravo pečenega zorjenega govejega kotleta na žaru z gorčično omako s kaprami. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo pečenega zorjenega govejega kotleta z gorčično omako s … Preberi več

Poletna jogurtova strnjenka s svežim jagodičevjem

Po vsaki odlični žar pojedini se prilega osvežujoča poletna sladica, zato vam mi danes predstavljamo recept za poletno jogurtovo strnjenko s svežim jagodičevjem. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo poletne jogurtove strnjenke s svežim jagodičevjem: kozico metlico manjšo posodico štiri do … Preberi več

Kompot iz bučk

Melone so sorodnice kumar in buč, v kulinariki jih uvrščamo k sadju. Po drugi strani pa botaniki jajčevce, bučke in paradižnike uvrščajo med sadje, v kulinariki pa sodijo med zelenjavo. Skratka, bučke so tako nevtralnega okusa, da jih lahko pripravimo slane … Preberi več

Špinača z govedino

Špinača je zelo zdrava zelenjava, zato jo večkrat vključite v vaš jedilnik. Da pa ne boste pripravljali le klasične kremne špinače, si drznite zmešati dva okusa, ki gresta perfektno skupaj. S tole kombinacijo mogoče prepričate še kakega malčka, da bo … Preberi več

Zelenjavna lazanja

Vsi poznamo klasično lazanjo, ki jo lahko dobimo v vsaki restavraciji – testenine, omaka in meso. V resnici pa poznamo kup različnih lazanj. Sledeči recept sledi ideji originalne italijanske različice. V njej se ne skriva le omaka – vanjo so … Preberi več

Veganska čokoladna krema

Vedno smo vajeni kreme delati iz masla, smetane, maskarpone sira, skute … tovrstne pripravke med veganskimi izdelki težko in redkokdaj najdemo. Čeprav se zdi včasih nenavadno in skoraj nemogoče, je veganske kreme, namaze in omake enostavno pripraviti. Sledeči recept je … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri