Testenine z jogurtovo omako in začimbami
|

Poletje je v polnem zamahu in tokrat predlagamo, da si za kosilo pripravite testenine z jogurtovo omako in začimbami. Za pripravo testenin z jogurtovo omako in začimbami potrebujemo slednje pripomočke: lonec cedilo dve kuhalnici desko nož ponev ožemalnik krožnik drobilec … Preberi več

Kislo zelje iz pečice
|

Kislo zelje vsebuje vitamin C, folno kislino, vlaknine in minerale. Je dragocen del uravnotežene prehrane. Pospešuje prebavo in pozitivno vpliva na črevesno mikro floro. Kislo zelje je najbolj učinkovito uživati presno, ker s termično obdelavo izgubi precej svojih učinkovin, a … Preberi več

Paprike s kranjsko klobaso
|

Vam že rastejo paprike na vašem vrtu? Če ne na vrtu, zagotovo “rastejo” na tržnici, zato jih le hitro pojdite iskat in začnite uživati ob raznolikih jedeh, ki jih lahko pripravite iz njih. Mi smo se danes spraševali, kako bi … Preberi več

Zavitek okusov
|

Preprost način, da potešimo željo po sladkem! Za zavitek okusov potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa 3 žlice skute 2 žlici mletega maka 2 žlici mletih mandljev 2 žlici temnega kakava 1-2 žlici sladkorja 1 jajce 1/4 čajne žličke Arabske kavne … Preberi več

Skuta presenečenja
|

Tudi če niste ljubitelj skute ali avokada, morate preizkusiti tole hitro in okusno sladico! Za rjavi sloj skute presenečenja potrebujete: 1/2 kg skute 1/2 č.ž. cimeta 1 žlico Nutelle 1 žlico sladkorja 1 žlico mascarponea 4 žlice sladke smetane Vklopite … Preberi več

Začinjeni šampinjoni
|

Vsi vemo, da so lahko šampinjoni precej prazna jed. Te gobe nimajo izrazitega okusa in zato same jedi ne dajo posebnega čara. Veliko ljudi se jih raje izogne, ravno zato, da ne bi z jedjo razočarali. V resnici pa je … Preberi več

Čokoladni veganski namaz
|

Ta namaz je vrhunska rešitev za vse, ki imate radi zdravo hrano in sladke pregrehe. Ne vsebuje oreščkov, zato je varen za alergike. Prav tako ne vsebuje glutena*. Poleg tega pa je tudi presen, a zaradi sladkobe datljev obstojen. Potrebujete le … Preberi več

Veganski preliv za solato
|

Ko se odločimo za spremembo diete, hitro ugotovimo, da to prinaša več sprememb, kot smo pričakovali (a hkrati tudi manj, ko se zavemo, da je ogromno jedi samih po sebi veganskih). Med živili, ki jih moramo spremeniti oz. zamenjati, je … Preberi več

Svinjski file z zeliščno skorjico in prilogami
|

Ste že pripravljali svinjsko ribico? Gre za najmehkejši in najnežnejši kos svinjine, ki nam lahko doma pričara pravo restavracijsko izkušnjo – če jo le znamo prav pripraviti. Za malo pomoči smo vam pripravili recept za svinjski file z zeliščno skorjico, … Preberi več

Gorčična omaka za burger 
|

Burgerji so zadnje čase pravi modni hit. Enkratni so za hiter obrok – primeš v roko, poješ in že greš naprej. Niso pa le dobra kombinacija sveže zelenjave, ogljikovih hidratov in toplega obroka, ampak so tudi izjemno preprosti za pripravo. Tako … Preberi več

Gobova omaka z rdečim vinom
|

Šampinjoni so za kuhanje zelo hvaležne gobe. Ker nimajo močne arome, lahko z začimbami pričarate pravzaprav kakršenkoli okus želite. Ta omaka je enkratna priloga k polenti, kruhovi ruladi, krompirjevim svaljkom ali njokom, poda pa se tudi k rižu ali testeninam. … Preberi več

Pikantni zelenjavni namaz
|

Če ste navdušeni nad čiliji in pekočimi jedmi, potem ste se najverjetneje že spoprijemali s težavo pri kupovanju namazov in podobnih živil, ki naj bi bila pekoča. Pa niso. Vsaj ne dovolj za vas. Poleg tega imajo dodan sladkor in … Preberi več

Skutni slivovi cmoki
|

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični … Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih – z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da … Preberi več

Pikantna bučna juha
|

Tisti, ki imate v sebi vsaj kanček gurmana dobro veste, kako jeseni našo kuhinjo prevzame vonj po omamno dobri bučni juhici. Čeprav so buče sezonske, pa posebno v hladnih in deževnih dneh še kako pogrejejo prav vsak želodček. Mi smo … Preberi več

Zavitek z lignji in špinačo
|

Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako – od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile … Preberi več

Stefani pečenka
|

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

Namaz iz paprik
|

Paprika je živilo, ki se lahko uporablja na razne načine, je zelo okusna in še zdrava po vrhu. Ko jo je na vrtu ogromno, je primerno iz nje narediti ozimnico, ob kateri se nam bo smejalo na cela usta. Ena … Preberi več

Ravioli z mesno omako iz pečice
|

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri