Skutni slivovi cmoki
|

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični … Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih – z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da … Preberi več

Pikantna bučna juha
|

Tisti, ki imate v sebi vsaj kanček gurmana dobro veste, kako jeseni našo kuhinjo prevzame vonj po omamno dobri bučni juhici. Čeprav so buče sezonske, pa posebno v hladnih in deževnih dneh še kako pogrejejo prav vsak želodček. Mi smo … Preberi več

Zavitek z lignji in špinačo
|

Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako – od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile … Preberi več

Stefani pečenka
|

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

Namaz iz paprik
|

Paprika je živilo, ki se lahko uporablja na razne načine, je zelo okusna in še zdrava po vrhu. Ko jo je na vrtu ogromno, je primerno iz nje narediti ozimnico, ob kateri se nam bo smejalo na cela usta. Ena … Preberi več

Ravioli z mesno omako iz pečice
|

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. … Preberi več

Špinačne palačinke s čičeriko in curry-jem
|

Palačinke narejene iz klasičnih sestavin, katerim dodamo še pasirano špinačo, pečene nato premažemo z zmiksano čičeriko z dodano začimbno mešanico curry (v našem primeru je to Chiang Mai curry), in jih popečemo v pečici. Si sploh lahko predstavljate božansko mešanico … Preberi več

Azijski rezanci
|

Danes smo za navdih pogledali v azijsko kuhinjo in za vas pripravili hiter in preprost recept za azijske rezance. Sestavine za azijske rezance: arašidovo olje 3 mlade čebule 1 strok česna 1 korenje 1 rdeča paprika 3 sušeni paradižniki 2 … Preberi več

Tzatziki štruklji iz pečice
|

Poznate Tzatziki, tradicionalno grško omako? Danes se bomo poigrali z začimbno mešanico, ki se uporablja za njeno pripravo. Ne bomo pa pripravili omake ampak štruklje iz pečice! Se vam že cedijo sline? Kaj potrebujemo za pripravo štrukljev iz pečice: posoda za … Preberi več

Cvetačne tortice
|

Če imate doma otroka, ali mogoče tudi odraslega, ki mu cvetača ne gre v slast, ga poskusite prepričati s cvetačnimi torticami. Tako pripravljena cvetača bo osvojila marsikatero srce in želodček. Kaj potrebujemo za pripravo cvetačnih tortic: papirnati modelčki za peko … Preberi več

Jagodna pletenka
|

Jagode – omamno dišeči rdeči zakladi naših vrtov. Polne vitaminov, mineralov, polne zdravja, polne okusa. Čudovita rdeča barva se bo v naši jagodni pletenki ob druženju s skuto spremenila v nežno rožnato sled, ki se v mističnem vzorcu pokazala šele, ko … Preberi več

Brokoli kremna juha
|

Se vam kdaj zgodi, da kuhate brokoli za prilogo in ne veste kam s stebli? Če jih ne skuhate skupaj s cvetovi, potem stebla lahko uporabite za pripravo okusne brokoli kremne juhe. Seveda pa ne pozabite shraniti tudi vode v … Preberi več

Musaka iz krvavic
|

Krvavice so zimske kraljice. Ker pa je zima že zapustila naše koledarje, je morda pravi čas, da porabimo še zadnje kose iz naše zaloge. Da ne bodo pripravljene na klasični način, vam tokrat predlagamo recept za musako iz krvavic. Za … Preberi več

Kvašeni štruklji
|

Mamca, poslušajte, kaj vam povem: Štrukeljce skuhajte, tiste rad jem. Ta naša stara ljudska pesmica pove, da so bili že včasih štruklji cenjeni in večkrat na jedilniku. Ponudimo jih lahko kot glavno jed, prilogo ali kot sladico. Obudimo tradicijo in jih … Preberi več

Jabolčni zavitek ali štrudelj malo drugače
|

Jabolčni zavitek je sladica, ki se prileže v vsakem letnem času. Če pa ga še malo nadgradite, boste dobili čudovito kulinarično doživetje, ki ne bo zlahka ušlo iz spomina. Za nadgradnjo našega jabolčnega zavitka bo poskrbela začimbna mešanica Garam Masala. … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri