Domača mešanica začimb za fajito
|

Za vse ljubitelje mehiške kuhinje danes delimo recept za doma narejeno mešanico začimb za fajito. Za svojo mešanico začimb za fajito potrebujete: 1/4 čilija v prahu 2 žlici soli 2 žlici mlete sladke paprike 1 žlico mlete čebule 2 žlički … Preberi več

Svinjski file z zeliščno skorjico in prilogami
|

Ste že pripravljali svinjsko ribico? Gre za najmehkejši in najnežnejši kos svinjine, ki nam lahko doma pričara pravo restavracijsko izkušnjo – če jo le znamo prav pripraviti. Za malo pomoči smo vam pripravili recept za svinjski file z zeliščno skorjico, … Preberi več

Pikantna paradižnikova omaka
|

Vsi vemo, kako je, ko prideš po dolgem dnevu domov in je vse, kar potrebuješ, skleda testenin z okusno omako. Nič ni boljšega kot domača paradižnikova omaka, ki je pripravljena v istem času, kot so kuhane testenine. Ne samo, da … Preberi več

Gorčična omaka za burger 
|

Burgerji so zadnje čase pravi modni hit. Enkratni so za hiter obrok – primeš v roko, poješ in že greš naprej. Niso pa le dobra kombinacija sveže zelenjave, ogljikovih hidratov in toplega obroka, ampak so tudi izjemno preprosti za pripravo. Tako … Preberi več

Rožni tonik za nečisto kožo
|

Ne le, da so lepe na pogled in lepo dišijo, vrtnice so odlične tudi za nego kože. Danes z vami delimo recept za pripravo rožnega tonika, ki je namenjen negi nečiste, mozoljaste kože. Sestavine za rožni tonik za nečisto kožo: … Preberi več

Breskvin smoothie z ingverjem
|

Poletje je v polnem razmahu, zato je sedaj pravi čas, da pri pripravi napitkov in jedi posežete po sezonskem sadju. V glavni vlogi današnjega recepta so sočne breskve, ki smo jih kombinirali z nekoliko pikantnejšim okusom ingverja. Sestavine za breskvin … Preberi več

Jogurtov preliv z drobnjakom
|

Solatni prelivi so pika na i spomladanskih in poletnih jedi, zato danes z vami podelimo recept za pripravo jogurtovega preliva z drobnjakom. Sestavine za jogurtov preliv z drobnjakom: 2 dl tekočega navadnega jogurta šopek svežega ali pa zvrhana jedilna žlica … Preberi več

Gobova omaka z rdečim vinom
|

Šampinjoni so za kuhanje zelo hvaležne gobe. Ker nimajo močne arome, lahko z začimbami pričarate pravzaprav kakršenkoli okus želite. Ta omaka je enkratna priloga k polenti, kruhovi ruladi, krompirjevim svaljkom ali njokom, poda pa se tudi k rižu ali testeninam. … Preberi več

Domače vegansko maslo
|

V trgovini najdemo kup veganskih izdelkov, med katerimi je tudi maslo. To ima navadno aditive, ki kremo naredijo res masleno – v hladilniku se ne strdi čisto, zunaj se ne stopi preveč. Najdemo tudi konzervanse, ki zagotovijo, da tako maslo … Preberi več

Pikantni zelenjavni namaz
|

Če ste navdušeni nad čiliji in pekočimi jedmi, potem ste se najverjetneje že spoprijemali s težavo pri kupovanju namazov in podobnih živil, ki naj bi bila pekoča. Pa niso. Vsaj ne dovolj za vas. Poleg tega imajo dodan sladkor in … Preberi več

Veganski bananini zvitki s cimetom
|

Sestavine za veganske bananine zvitke s cimetom: 4 zrele banane 2 žlici cimeta v prahu 10-12 datljev ½ skodelice vode ½ čajne žličke vanilije 1/4 skodelice kokosovih kosmičev ½ čajne žličke morske soli Navodila za pripravo bananinih zvitkov: Pečico segrejte na … Preberi več

Skutni slivovi cmoki
|

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični … Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih – z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da … Preberi več

Rožičev puding
|

Ste za nekoliko drugačen, a prav tako odličen rožičev puding s karakterjem? Za pripravo rožičevega pudinga s karakterjem potrebujete*: (za 2 – 3 osebe) 2 čajni žlički riževe moke 5 žličk rožičeve moke 3 žličke čokolade v prahu cimet po … Preberi več

Pikantna bučna juha
|

Tisti, ki imate v sebi vsaj kanček gurmana dobro veste, kako jeseni našo kuhinjo prevzame vonj po omamno dobri bučni juhici. Čeprav so buče sezonske, pa posebno v hladnih in deževnih dneh še kako pogrejejo prav vsak želodček. Mi smo … Preberi več

Piščančje polnjene paprike
|

Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico … Preberi več

Začinjena kava
|

Popestrite svoje jutro in si za spremembo pripravite začinjeno kavo ali t. i. spiced coffee!   Kardamom je znan tudi kot kralj začimb, ki se pogosto uporablja v povezavi z ingverjem. Tako kot slednji, je tudi kardamom izvrsten za izboljšanje … Preberi več

Zavitek z lignji in špinačo
|

Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako – od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile … Preberi več

Stefani pečenka
|

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri