Skutin narastek

Skuta sodi med beljakovinsko bogata živila, zato lahko nadomesti kos mesa pri obroku. V našem receptu jo bomo združili z jajci, slanino in krompirjem, kar bo jed uvrstilo v rubriko samostojni, polnovredni obrok. Izbira vrste skute je vaša. Lahko delate … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Mleta pečenka s slanino

Iz mletega mesa lahko pripravimo veliko različnih jedi. Od mletih pečenk, do polpet, mesnih kroglic, omak iz mletega mesa, lazanj, musak in še veliko drugih jedi. Če uporabimo mleto mešano meso, je nabor začimb s katerimi bomo ustvarjali, neskončen. Za … Preberi več

Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Veganski bučni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

Kremna gobova juha

Mrzle zimske dni si lahko ogrejemo s kremno gobovo juho. A verjetno se vsi strinjate s tem, da juha dene dobro v vseh letnih časih. Za popestritev te klasične kremne juhe pa sem v tem receptu uporabila suh čemaž, ki … Preberi več

Krompirjevi rostiji s čemažem

Krompirjevi rostiji, večna klasika, ki jo obožujejo prav vse generacije ljudi. Značilna hrustljava zunanjost in kremasta mehka notranjost, vedno znova ostaja največji hit našega jedilnika. Tokrat vam krompirjeve rostije predstavljam malo drugače, v recept sem dodala sem čemaž in slanino. … Preberi več

Rumove kroglice

Rumove kroglice so pravi hit v vsakem letnem času in najboljša izbira za pripravo hitre sladice, ko pridejo nenapovedani obiski. Recept je izredno preprost za pripravo, a hkrati odličen za kombiniranje različnih posipov in okusov. Za pripravo rumovih kroglic potrbujemo … Preberi več

Creme brulee

Tradicionalna francoska sladica creme brulee, ki navdušuje vse ljubitelje sladkih pregreh po celem svetu. Zato torej vam danes predstavljamo recept za francoski creme brulee.​ Pripomočki, ki jih potrebujemo za pripravo creme bruleeja so: kozica tehtnica merilna posoda čajna žlička visok … Preberi več

Mehiška salsa omaka

Mehiška salsa omaka je vsestranska omaka, ki ni uporabna samo v mehiški kuhinji, dodate jo lahko tudi drugim jedem, variacij in receptov zanjo pa je zelo veliko. V osnovi jo verjetno večina uporablja kot hladno pomako za tortilje in druge … Preberi več

Goveji zrezki v paradižnikovi omaki

Odkar pomnim so bili goveji zrezki v kakršnikoli omaki pogosto na jedilniku naše družine. Mehko meso, ki gre kar samo narazen, velikokrat smo jedli bolje kot v restavraciji! Goveji zrezki se ujemajo z različnimi omakami, potrebno pa je paziti, da … Preberi več

Fokača

Čudovito, hrustljavo testo, ki vas bo razvajalo z aromatičnimi dodatki. Kaj boljšega si sploh lahko še želite. Kaj potrebujete za pripravo fokače: pečico pekač velikosti pečice posodo za vzhajanje testa skodelico za preliv tehtnico peki papir kuhalnico Sestavine za pripravo … Preberi več

Proseni čokoladni puding

Ste tudi vi v otroštvu uživali v proseni kaši? Tokrat smo si privoščili kanček nostalgije na moderen način in pripravili čokoladni puding iz prosene moke. Posladkali smo ga z rjavim sladkorjem demerara ter začinili z nepogrešljivima cimetom in vaniljo. Sestavine … Preberi več

Marinada za perutničke na žaru

Perutničke na žaru, večna klasika, ki navdušuje praktično vsakega oboževalca žara in je nepogrešljivi del poletnega piknika. Za marinado za perutničke na žaru potrebujemo naslednje pripomočke: manjša posodica žlica čajna žlička merilna posodica večja posoda s pokrovom Za pripravo marinade … Preberi več

Zdrobova juha

Kadar naše počutje ni najboljše, kadar nas kuha vročina ali imamo občutljiv želodec je topla juhica navadno edina stvar, ki nam res prija. Vsi skrbimo za otroke, kadar gre za njihovo dobrobit. Ko je otrok bolan, mu skuhamo juho, poskrbimo, … Preberi več

1 2 3 4 10
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri