Creme brulee

Tradicionalna francoska sladica creme brulee, ki navdušuje vse ljubitelje sladkih pregreh po celem svetu. Zato torej vam danes predstavljamo recept za francoski creme brulee.​ Pripomočki, ki jih potrebujemo za pripravo creme bruleeja so: kozica tehtnica merilna posoda čajna žlička visok … Preberi več

Mehiška salsa omaka

Mehiška salsa omaka je vsestranska omaka, ki ni uporabna samo v mehiški kuhinji, dodate jo lahko tudi drugim jedem, variacij in receptov zanjo pa je zelo veliko. V osnovi jo verjetno večina uporablja kot hladno pomako za tortilje in druge … Preberi več

Goveji zrezki v paradižnikovi omaki

Odkar pomnim so bili goveji zrezki v kakršnikoli omaki pogosto na jedilniku naše družine. Mehko meso, ki gre kar samo narazen, velikokrat smo jedli bolje kot v restavraciji! Goveji zrezki se ujemajo z različnimi omakami, potrebno pa je paziti, da … Preberi več

Fokača

Čudovito, hrustljavo testo, ki vas bo razvajalo z aromatičnimi dodatki. Kaj boljšega si sploh lahko še želite. Kaj potrebujete za pripravo fokače: pečico pekač velikosti pečice posodo za vzhajanje testa skodelico za preliv tehtnico peki papir kuhalnico Sestavine za pripravo … Preberi več

Proseni čokoladni puding

Ste tudi vi v otroštvu uživali v proseni kaši? Tokrat smo si privoščili kanček nostalgije na moderen način in pripravili čokoladni puding iz prosene moke. Posladkali smo ga z rjavim sladkorjem demerara ter začinili z nepogrešljivima cimetom in vaniljo. Sestavine … Preberi več

Marinada za perutničke na žaru

Perutničke na žaru, večna klasika, ki navdušuje praktično vsakega oboževalca žara in je nepogrešljivi del poletnega piknika. Za marinado za perutničke na žaru potrebujemo naslednje pripomočke: manjša posodica žlica čajna žlička merilna posodica večja posoda s pokrovom Za pripravo marinade … Preberi več

Zdrobova juha

Kadar naše počutje ni najboljše, kadar nas kuha vročina ali imamo občutljiv želodec je topla juhica navadno edina stvar, ki nam res prija. Vsi skrbimo za otroke, kadar gre za njihovo dobrobit. Ko je otrok bolan, mu skuhamo juho, poskrbimo, … Preberi več

Začinjena svinjska pečenka

Pečena začinjena svinjska pečenka, nedeljska klasika, ki je praktično nepogrešljiva v nedeljskem meniju. Obožujejo jo vse generacije od mladih do starejših, zato torej je priprava začinjene svinjske pečenke, nekaj kar mora obvladati vsaka gospodinja. Za pripravo začinjene svinjske pečenke potrebujemo … Preberi več

Zeliščna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v … Preberi več

Domači seitan

Vegani včasih radi posežemo po kakšni “mesnati” jedi. Pri tem ne gre toliko za to, da pogrešamo meso, ampak gre bolj za tradicijo, za občutek, ki ga je jed v nas zbudila v preteklosti. Zato je na svetu več in … Preberi več

Kokosove kocke

Puhaste kocke namočene v čokolado in posute s kokosom, hit vsakega praznovanja, ki jih praktično obožuje vsak in danes vam predstavljamo recept za prav te kokosove kocke. Pripomočki za pripravo kokosovih kock: 2 posodi mešalnik kozica kuhalnica pekač papir za … Preberi več

Čoko-bananin maca smoothie

Pripravite si smoothie, ki velja za pravi afrodizijak, hkrati pa tudi uravnava (ženske) hormone. Sestavine: 1 zamrznjena banana 1 skodelica mandljevega mleka 1 ČŽ mace v prahu 1/4 ČZ cimeta 1/4 ČZ kajenskega popra 1/4 ČŽ muškatnega oreška 2 žlici … Preberi več

Tradicionalne ruske kape

Ni je poroke, krsta ali katerega koli drugega praznovanja brez tradicionalnih ruskih kap, ki navdušijo praktično vse goste. Za pripravo tradicionalnih ruskih kap potrebujemo naslednje pripomočke: Pekač Kozico Dve veliki skledi Metlica Kuhalnica Žlica Nož za rezanje kruha Jedilni nož Tehtnica … Preberi več

Stegno divje svinje v omaki

Divjačina velja za kakovostno meso. Vsebuje manj maščob, več ima mišičnega tkiva in tudi več okusa, ker se živali prosto gibljejo v naravi in uživajo hrano, ki jo imajo rade. Marinada še dodatno izboljša okus in zmehča meso, sploh če … Preberi več

Fatayer

Fatayer je Libanonska jed iz testa in različnih nadevov. Seveda se pri pripravi uporablja tudi posebna začimba, sumac. Preden so se v Evropi razširile limone, se je ta začimba uveljavila namesto njih. Nadevi za pripravo fatayera so lahko mesni, sirovi … Preberi več

Pizza z začimbami

Pizza ki te ljubim. Zahvaljen bodi tisti, ki si izumil pizzo. Kolikokrat nas, gospodinje, pizza reši iz časovne zagate ali idejne zagate. Koliko otroških rojstnih dni je minilo ob vonju rojstno dnevne pizze. In torte seveda. Otroci pizzo obožujejo. Tudi … Preberi več

Zelenjava s polento

Sezona je ravno prava za ustvarjanje različnih jedilnikov, ki vsebujejo ogromno raznolike zelenjave. Tudi če vam kaka vrsta zelenjave ni všeč, jo boste z uporabo raznih začimb, spremenili v vam ugodno. Da pa ne bo energija od kosila prehitro izginila, … Preberi več

Polpeti iz prosene kaše

Ali kdaj uporabite proseno kašo za pripravo kosila? Veliko ljudi jo uporabi za pripravo lahke večerje ali za pripravo sladic. Pri kosilu pa se znajde manjkrat. No, ko boste odkrili ta recept, se bo prosena kaša na vaših krožnikih znašla … Preberi več

1 2 3 4 9
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri